sobota, 28. 09. 2024
Edmonton odvrátil i třetí mečbol a vynutil si sedmý zápas finále Stanley Cupu

Edmonton odvrátil i třetí mečbol a vynutil si sedmý zápas finále Stanley Cupu

Hokejisté Edmontonu Oilers povstali z mrtvých, na svém ledě odvrátili i třetí mečbol a vynutili si rozhodující sedmé utkání finále Stanley Cupu na ledě Floridy Panthers. Olejáři jsou prvním celkem od konce druhé světové války, kterému se něco takového povedlo. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 22. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Edmonton Oilers

Edmonton vstoupil do šestého klání lépe. Pokus Boucharda ještě Bobrovskij vyrazil, na ránu Foegeleho po fantastické přihrávce Draisaitla už ale nedosáhl. I druhá trefa domácích padla po přečíslení.

Do úniku dvou na jednoho se dostali Janmark a Henrique. Prvně jmenovaný poslal puk přesně na hůl Adama Henriqueho a Bobrovskij znovu neměl nárok. Za deset vteřin poté se Florida dostala zpět do hry, gól Barkova ale kvůli předchozímu ofsajdu nakonec neplatil.

Skinner následně předvedl dva vynikající zákroky a jako rozhodující se ukázal další únik Olejářů, tentokrát Zacha Hymana, který necelé dvě minuty před koncem druhé části zvýšil už na 3:0. Po krásné individuální akci snížil v úvodu závěrečné třetiny Aleksander Barkov, ale Edmonton měl osud zápasu pevně v rukou.

Do prázddné brány upravil na 4:1 Ryan McLeod a poslední slovo si o dvanáct vteřin později vzal Darnell Nurse, který přes téměř celé kluziště rozhodl o konečné podobě výsledku.

Edmonton v šestém klání zvítězil 5:1, odvrátil i třetí mečbol Floridy a je prvním celkem od roku 1945, kterému se finálová série povedla z 0:3 srovnat.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ESPN (@espn)

další zajímavé články