sobota, 28. 09. 2024
Je trestuhodné, že jsme jim dovolili se dostat na koně. Udělat ten poslední krok je vždy nejtěžší, ví na Floridě

Je trestuhodné, že jsme jim dovolili se dostat na koně. Udělat ten poslední krok je vždy nejtěžší, ví na Floridě

Již dnes v noci od druhé hodiny ranní budou mít hráči Floridy Panthers již třetí šanci dovršit finálovou sérii a vyhrát Stanley Cup. Snadné to ale nebude, protože se soupeř dostal zpátky na koně.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 21. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Edmonton Oilers

Lepší finále by si nezaujatý hokejový fanoušek ani nemohl přát. I když to původně vypadalo, že Panteři smetou svého soupeře 4:0 na zápasy, tak nakonec klopýtli. A to poměrně výrazně. Ofenzivní snahy Edmontonu se jim tři zápasy dařilo držet na uzdě i díky skvělému gólmanovi Bobrovskimu, až nakonec znenadání ochutnali úplně stejný recept.

Hráči z Floridy si mohou na skvělém gólmanovi Oilers zuby vylámat a sami inkasují nadměrné množství gólů. Ve čtvrtém utkání to bylo osm, v pátém pět. Dnes v noci bude potřeba dát tuto mentální stránku dohromady.

„Nejenže nám to cestování bere spoustu sil (nejdelší trasa ve finálové sérii vůbec), ale zároveň udělat ten poslední krok bývá vždy nejtěžší,“ konstatoval na předzápasové tiskové konferenci útočník Sam Bennett. „Víme, že série se hraje na čtyři vítězné, a dokud si tu čtvrtou výhru nepřipíšete, stát se může všechno,“ přidával.

Jinak k tomu ale nahlížel jeho spoluhráč Matthew Tkachuk, jenž kritikou s ohledem na poslední dva výsledky šetřit nemohl.

„Je až trestuhodné, jak jsme jim dovolili se posadit znovu do sedla. Je to trestuhodné, ale zároveň zasloužené, protože na nás Edmonton vlétl. Nic to ovšem nemění na faktu, že stále potřebujeme vyhrát jeden zápas, abychom to dotáhli do úspěšného konce. Do Kanady jsme přiletěli konečně uzavřít tento byznys,“ pravil Tkachuck.

Šesté utkání této finálové bitvy je tedy ověnčeno speciálním nábojem, který bude možné sledovat na stanici Nova Sport 1 od druhé hodiny ranní. Pakliže by si Edmonton připsal třetí výhru v řadě, dorovná stav na 3:3 a přesune sérii zpátky na Floridu, kde se rozhodne. Připomeňme si, že celá historie NHL pamatuje pouhé 4 týmy, kterým se podařilo zvrátit stav z 0:3.

další zajímavé články