pátek, 28. 06. 2024
Španělský megatalent má formu jako hrom. V Queensu zdolal Cerúndola a na trávě drží sérii třinácti vítězných zápasů v řadě

Španělský megatalent má formu jako hrom. V Queensu zdolal Cerúndola a na trávě drží sérii třinácti vítězných zápasů v řadě

Čerstvý vítěz French Open Carlos Alcaraz zahájil úspěšně cestu za obhajobou titulu na pětistovce v Queen’s clubu v Londýně. V prvním kole si úřadující wimbledonský vítěz poradil s Franciscem Cerúndolem a natáhl tak svoji sérii vyhraných zápasů na travnatém povrchu už na třináct.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 19. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Carlos Alcaraz Garfia

Alcarazovi na výhru nad Argentincem stačily dva sety. V tom prvním jednoznačně potvrzoval roli favorita a svému soupeři povolil jedinou hru. Cerúndolovi se vůbec nedařilo držet se Španělem krok a před druhou sadou se potřeboval výrazně zlepšit.

Krejčíková poprvé od února vyhrála. Dařilo se i Bouzkové, naopak Plíšková se s turnajem loučí

Cerúndolo začal druhý set skvěle a dostal se dokonce do vedení 2:5. Alcarazovi se však podařilo vrátit se do hry, a to i díky udržení svého servisu, při kterém čelil hned třem setbolům. Přesto však srovnal na 5:5 a protože vyhrál i další dvě hry, mohl se radovat z postupu do druhého kola.

Talentovaný Španěl debutoval na této akci teprve loni, od té doby však v Londýně stále nepoznal hořkost porážky a nyní míří za další obhajobou. Ve druhém kole se mu do cesty postaví domácí tenista Jack Draper, jenž v neděli vyhrál svůj první turnaj v rámci žebříčku ATP v kariéře, a to ve Stuttgartu. Zde ukázal, že by mu mohla tráva sedět.

Bývalá světová jednička však vstoupí do zápasu jednoznačně v roli favorita, a bude chtít uhájit svojí dosavadní neporazitelnost. Ačkoliv se Alcarazovi v počátku jeho kariéry na trávě zrovna nedařilo, loni na tomto povrchu zvládl všech dvanáct klání.

Obhajovat titul bude také na blížícím se Wimbledonu, který loni překvapivě ovládl. V jednadvaceti letech už má na kontě zisk tří ze čtyř grandslamů, do sbírky mu zatím chybí pouze Australian Open.

další zajímavé články