středa, 23. 10. 2024
Nejžhavější novinky FORTUNA:LIGY posledních dní. Baník hlásí tři posily. Rada končí v Hradci

Nejžhavější novinky FORTUNA:LIGY posledních dní. Baník hlásí tři posily. Rada končí v Hradci

Sotva skončila jedna sezona, ale už nám pomalu začíná příprava na tu další. Do ní budou chtít kluby vstoupit v novém složení, aby posílily své titulové či pohárové ambice.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 18. 06. 2024
  • , zdroj fotky: FC Baník Ostrava

Kabinu Baníku Ostrava budou od příští sezony sdílet rovnou tři noví hráči. Jde o Erika Prekopa z Bohemians 1905, Daniela Holzera ze Slovácka a Michala Fukala z Liberce. O prvně jmenovaného jedince sváděl Baník největší boj, protože o něj jevily zájem i mnohé zahraniční kluby. Nejlepší střelec Bohemky se však nakonec rozhodl pro setrvání v nejvyšší české soutěži.

Po téměř pěti sezonách u královehradeckých Votroků končí sedmatřicetiletý záložník Jakub Rada. Hráč, jehož vychovala pražská Sparta, se rozhodl, že se bude nyní věnovat trenérské kariéře. Tuto informací potvrdil Hradec na svých webových stránkách.

Server iSport.cz přichází s informací, že je poslední dny velice živo na trase Olomouc – Jablonec. Obě mužstva nyní jednají o jménech, jako jsou Matúš Macík, Denis Ventúra, Miloš Kratochvíl nebo David Houska. Houskův konec přitom potvrdil i trenér Luboš Kozel.

V neuvěřitelných dvaačtyřiceti letech se rozhodl ukončit svou profesionální fotbalovou kariéru Tomáš Hübschmann. Bývalý český reprezentant se po domluvě s vedením rozhodl neprodloužit stávající smlouvu. Rád by ale s Jabloncem zůstal v kontaktu, a tak se mu najde nějaká interní pozice.

A u Jablonce ještě chvíli zůstaneme. AC Sparta Praha na svém webu potvrdila, že Jan Fortelný a Matěj Polidar právě zahájili na severu Čech přípravu na novou sezonu. Právě se finalizuje dohoda ohledně jejich hostování.

Po třech nových posilách v Baníku musel přijít také nějaký odchod. Ten se týká útočníka Daniela Smékala, jenž míří do Podbrezové. Smékal na Slovensku hostoval i v minulém roce, a tak se s jeho odchodem vesměs dalo počítat.

Dukla Praha, která se vrátila zpátky do nejvyšší české soutěže, zahajuje přípravu bez klíčového záložníka Davida Kozla. Tomu na konci června vyprší aktivní smlouva, poté se upíše Mladé Boleslavi.

další zajímavé články