středa, 23. 10. 2024
Jízdní řád nové sezony Premier League. Peklo rozpoutá šlágr mezi Chelsea a City

Jízdní řád nové sezony Premier League. Peklo rozpoutá šlágr mezi Chelsea a City

Jako tradičně už nám krátce po polovině června byly rozlosovány zápasy pro příští ročník Premier League. A i tentokrát se fanoušci na samotný úvod dočkají skvělé pochoutky.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 18. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Manchester City FC

Manchester City ovládl sezonu 2023/24 a vůbec poprvé v celé historii anglického fotbalu získal čtyři ligové tituly v řadě. Do nového ročníku tedy znovu vstoupí v roli obhájce trofeje, kterého bude čekat nepříjemný šlágr s londýnskou Chelsea. Duel se uskuteční během neděle 18. srpna od 17:30 hodin na Stamford Bridge.

Čest výkopu nové sezony tentokrát dostali Rudí ďáblové z Manchesteru United. Ti hned v pátek, tedy 16. srpna, otevřou nový rok fotbalové zábavy zápasem proti londýnského Fulhamu. Hned první bitva nám tedy ukáže, jaké reálně mohou být ambice ďáblů po předchozím ročníku plném zklamání. Na posily tento tým zatím čeká. Potvrdilo se ovšem setrvání manažera Erika ten Haga.

Náročný vstup do Premier League zažije čerstvě povýšený Ipswich Town, který vede trenér Kieran McKenna. Ten toto mužstvo vytáhl až z League One, během dvou let s ním oslavil dva postupy a teď se pokusí udržet mezi elitou. Hned na úvod se jeho svěřenci poperou s hvězdným kádrem Liverpoolu.

Arsenal, tedy druhý tým uplynulé sezony, otevře novou ligovou kampaň před domácím publikem v souboji proti Wolves. První kolo nám poté uzavřou navrátilci z Leicesteru City, jež se postaví proti Tottenhamu Spurs.

Kompletní rozpis zápasů pro celý ročník 2024/25 Premier League najdete na oficiálních stránkách

Matchweek 1
Pátek 16. srpna
21:00 Man Utd v Fulham

Sobotal 17. srpna
13:30 Ipswich Town v Liverpool
Arsenal
 v Wolves
Everton v Brighton
Newcastle United v Southampton
Nottingham Forest v AFC Bournemouth
18:30 West Ham v Aston Villa

Neděle 18. srpna
15:00 Brentford v Crystal Palace
17:30 Chelsea v Man City

Pondělí 19. srpna
21:00 Leicester City v Spurs

další zajímavé články