středa, 23. 10. 2024
Ofsajd i ruka. Lukaku se dočkal dvou neuznaných gólů, senzačně tak slaví Slováci

Ofsajd i ruka. Lukaku se dočkal dvou neuznaných gólů, senzačně tak slaví Slováci

Romelu Lukaku v utkání Belgie proti Slovensku skóroval hned dvakrát, ani jeden jeho gól ale uznán nebyl. Ze senzační výhry se tak radují Slováci, rozhodl o tom už v 7. minutě Ivan Schranz.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 18. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Slovenský futbalový zväz

Kdo ví, jak by zápas vypadal, kdyby už ve třetí minutě po přihrávce De Bruyneho využil stoprocentní příležitost Lukaku. Belgický útočník ale jen napálil Dúbravku a stav zůstával nezměněn. Ovšem ne na dlouho.

Už za čtyři minuty udělal v rozehrávce obrovskou hrubku Doku, Kucka vrátil míč Schranzovi a Casteels neměl nárok. Belgičané ještě reklamovali ofsajdové postavení, za Schranzem se ale ještě nacházel v utkání až neuvěřitelně chybující obránce Leicesteru Faes.

Vyrovnáno mohlo být v 21. minutě, po chybě Dúbravky v rozehrávce ale Trossard vypálil vysoko nad. V závěru půle mohl přidat druhou trefu slovenského výběru Haraslín, Casteels skvěle zakročil.

V 56. minutě už se Belgie dočkala, gól Lukakua ale nakonec pro velmi těsný ofsajd uznán nebyl. Další pokus si vypracoval Trossard, Dúbravka byl na místě. Neuspěli ani Lukaku a také střídající Bakayoko, kterému gól na brankové čáře sebral Hancko hrající snad až za hranicí sebeobětování.

Následovala hluchá část utkání, kdy se čekalo na tlak Belgie. Ten přišel po střídání dvou ofenzivních hráčů a jeden z nich se podílel na další trefě útočníka Chelsea. Lois Openda unikl po levé straně Vavrovi a předložil míč Lukakuovi, který jej napálil do protipohybu Dúbravky.

Kanonýr Lipska si ale při zpracování lehce pomohl rukou a po zásahu VARu tak branka uznána nebyla. V sedmiminutovém nastavení si Slovensko utkání zkušeně pohlídalo a raduje se z nečekaného vítězství 0:1.

Belgie - Slovensko 0:1 (0:1)

Branka: 7. Schranz (Kucka)

Karty:   29. Mangala (BEL), 76. Tielemans (BEL), 85. Lukebakio (BEL) – 41. Schranz (SVK)


Belgie: Casteels – Castagne, Faes, Debast, Carrasco (84. Openda) – Mangala (58. Bakayoko), Onana – Trossard (74. Tielemans), De Bruyne (C), Doku (84. Lukebakio) – Lukaku.
Náhradníci: Kaminski, Sels – De Cuyper, De Ketelaere, Theate, Vermeeren, Vertonghen, Vranckx, Witsel.

Slovensko: Dúbravka – Pekarík, Vavro, Škriniar (C), Hancko – Kucka, Lobotka, Duda (90+4. Obert) – Schranz (81. Ďuriš), Boženík (69. Strelec), Haraslín (69. Suslov).
Náhradníci: Ravas, Rodák – Bénes, Bero, De Marco, Gyömbér, Hrošovský, Kóša, Rigo, Sauer, Tupta.

Rozhodčí: Meler – Eyisoy, Ersoy

další zajímavé články