středa, 23. 10. 2024
Maďarům úvodní představení na šampionátu nevyšlo, Szoboszlai se alespoň zapsal do historie ME

Maďarům úvodní představení na šampionátu nevyšlo, Szoboszlai se alespoň zapsal do historie ME

Deset hráčů má na evropském šampionátu Liverpool. Tři z nich jsou kapitáni svých reprezentací, konkrétně Virgil van Dijk, Andy Robertson a Dominik Szoboszlai. A posledně jmenovaný se díky tomu zapsal do historie.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 16. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Liverpool Football Club

Pro hráče Liverpoolu to zatím povedený šampionát příliš není. Andy Robertson byl při vysoké porážce Skotska s domácím Německem a neuspěl ani Dominik Szoboszlai, jehož Maďarsko podlehlo Švýcarsku 1:3.

Záložník Reds se alespoň zapsal do historie evropských šampionátů, neboť ve věku 23 let, 7 měsíců a 21 dní se stal nejmladším kapitánem v historii EURA od jeho založení v roce 1960.

"Před pár dny jsem zjistil, že budu nejmladším kapitánem týmu všech dob na mistrovství Evropy. To je pro mě velká čest. Zároveň bych chtěl poděkovat Marco Rossimu, že do mě vložil důvěru," řekl na tiskové konferenci před včerejším utkání se Švýcarskem.

"Nervózní zatím nejsem, ale jsem zvědavý, jak se budu cítit, až pojedeme autobuse na stadion v Kolíně nad Rýnem," dodal Szoboszlai, který se loni v létě přestěhoval z Lipska na Anfield Road a s první sezonou v Anglii je poměrně spokojen.

"Byla to náročná sezona. Se svým výkonem nejsem nespokojený, ale chci, aby příští sezona byla o poznání lepší," uzavřel záložník, kterého v průběhu ročníku několikrát trápilo svalové zranění. 

další zajímavé články