středa, 23. 10. 2024
Karolína Plíšková zdolala nejvýše nasazenou Jabeurovou a zahraje si semifinále

Karolína Plíšková zdolala nejvýše nasazenou Jabeurovou a zahraje si semifinále

Česká tenistka Karolína Plíšková si na podniku WTA v Nottinghamu zahraje semifinále. Po napínavé bitvě přehrála nejlépe postavenou hráčku turnaje Ons Jabeurovou 2:1 na sety. Devětadvacetiletá Tunisanka se přitom na posledních dvou Wimbledonech dostala až do finále. Travnatý povrch však tentokrát svědčil lépe české hráčce.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 15. 06. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Obě soupeřky na sebe narazily po více než tří letech a bylo to pro ně teprve čtvrté vzájemné měření sil. I tato bitva dou bývalých wimbledonských nabídl vyrovnanou třísetovou bitvu. Nakonec se štěstí usmálo na českou tenistku, která tak upravila vzájemnou bilanci na 3:1 ze svého pohledu.

V úvodní sadě hráčky poměrně chybovaly ve svém servisu, o čemž svědčí hned šest brejkbolů v této části. Dva z nich měla k dispozici Karolína Plíšková, která nakonec vyhrála až v tie-breaku. Situace se zcela obrátila ve druhém setu, jenž naopak nenabídl ani jednu šanci na zisk soupeřčina servisu.  I tady tedy rozhodovala zkrácená hra, kterou tentokrát zvládla lépe Tunisanka. 
 

Ósakaová po návratu na travnatý povrch stále neztratila jediný servis. S přehledem vyhrála i svůj druhý zápas

O postupujícím tak muselo rozhodovat třetí dějství. V něm prožila lepší úvod Plíšková, která hned v počatečním gamu využila breakball. Vybudovaný náskok se jí však udržet nepodařilo a za stavu 4:5 servírovala na setrvání své osoby v utkání. Těžký úkol s přehledem zvládla a navíc v následujícím gamu využila chyb soupeřky. Za stavu 5:6 měla k dispozici tři mečboly, z nichž ten poslední využila a rozhodla o svém postupu.

Bývalá světová jednička tak poprvé od loňského dubna porazila hráčku světové desítky a prokloužla mezi nejlepší čtyřku turnaje v Nottinghamu. "Myslím, že to byl skvělý zápas. Ons je na trávě jednou z nejtěžších soupeřek. Doteď jsme spolu na trávě nehrály. Po dnešku si myslím, že bude ve Wimbledonu jednou z velkých favoritek. Už dvakrát tam byla ve finále," prohlásila Plíšková v rozhovoru na kurtu.

Semifinálový duel s Diane Parryovou odehraje oproti původnímu plánu nakonec až v neděli v 11 hodin dopoledne. S Francouzkou se přitom měla střetnout ještě v rámci sobotního programu. Druhou semifinálovou dvojici tvoří domácí hráčky Emma Raducanuová a Katie Boulterová.

 

 

další zajímavé články