středa, 23. 10. 2024
Ósakaová po návratu na travnatý povrch stále neztratila jediný servis. S přehledem vyhrála i svůj druhý zápas

Ósakaová po návratu na travnatý povrch stále neztratila jediný servis. S přehledem vyhrála i svůj druhý zápas

Japonská tenistka Naomi Ósakaová se po pěti letech vrátila na travnatý povrch a zatím si vede úspěšně. Na turnaji v nizozemském Hertogenboschi v prvním kole vyřadila v úterý Belgičanku Martensovou 2:0 na sety, a stejným poměrem o den později předčila i domácí hráčku Suzan Lamensovou. Ani ve druhém duelu navíc neztratila jediný servis.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 13. 06. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Ósakaová se k tenisu vrátila na začátku sezony po mateřské pauze, a dost možná se před Wimbledonem dostává do formy. Nyní na travnatém povrchu postoupila teprve podruhé v kariéře do čtvrtfinále, když přehrála dvě soupeřky z Beneluxu. Tohoto počinu navíc dosáhla poprvé od roku 2018.

Rekordní odměny v All England Clubu! Dotace Wimbledonu dál roste a vítěz se může těšit na necelých 80 milionů

Po návratu se jí podařilo vyhrát tři zápasy v řadě pouze v jediném případě, a to na antuce v Římě. Možnost dorovnat své letošní maximum bude mít už v pátek, když změří síly s Kanaďankou Biancou Andreescuovou.

Talentovaná Japonka sahala po úspěchu na nedávném French Open, kde byla blízko k zisku skalpu světové jedničky Igy Swiatekové. Nabídnutý mečbol ale nevyužil a polská tenistka nakonec celý turnaj ovládla.

Japonka v Nizozemsku dominuje

Šestadvacetiletá Japonka zatím na trávě v Nizozemsku dominuje. V prvním kole předčila nasazenou Belgičanku Elise Mertensovou po sadách 6:2 a 6:4, a ve druhém utkání s Lamensovou byla její výhra ještě hladší. Domácí zástupkyni vyprovodila z kurtu po setech 6:2 a 6:2. Během své pouti zatím čelila pouze jednomu brejkbolu a ani jedenkrát neztratila servis.

"Cítím, že servis mi tady skvěle funguje. Na trávě je to základ úspěchu. Ale i další údery cítím, že trefuju čistě a spokojená můžu být i s pohybem," uvedla Japonka, která v minulosti vyhrála čtyři grandslamové turnaje na tvrdém povrchu.

další zajímavé články