středa, 23. 10. 2024
Hotovo. Krejčí podstupuje ve Španělsku zdravotní prohlídku. A řeší se i odchod dalšího sparťana

Hotovo. Krejčí podstupuje ve Španělsku zdravotní prohlídku. A řeší se i odchod dalšího sparťana

V červnu roku 2019 vyměnil Brno za Spartu, kde se stal jedním z klíčových hráčů, jež by se dali označit za pilíře dvou mistrovských úspěchů po sobě, nyní však Láďa Krejčí mění dres.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 14. 06. 2024
  • , zdroj fotky: AC Sparta Praha

Působivé a rozhodující góly hlavou bude střílet už za jiný tým. Talentovaného záložníka si do svých řad vyhlédla španělská Girona, která minulou sezonu nestačila udivovat. Dvakrát porazila hvězdami nabitou Barcelonu a sama zakončila tabulku na krásném třetím místě. To vše při zisku osmdesáti jedna bodů.

Přestupový guru Fabrizio Romano v nočních hodinách na svých sociálních sítích uvedl, že je prakticky hotovo. Krejčí je momentálně ve Španělsku, kde postupuje lékařskou prohlídku, jíž překonání stvrdí podpisem smlouvy. Do Sparty odměnou poputuje 12 milionů euro (přibližně 300 milionů korun), které mohou Letenští využít do nových posil.

Pro Gironu Krejčí představuje vůbec první posilu, která bude součástí kádru, jenž se po skvělé minulé sezoně může těšit z přímého postupu do nejbohatší a nejvěhlasnější fotbalové soutěže planety – Ligy mistrů. Co nevidět by mu měl dělat nového spoluhráče ovšem i Luciano Rodriguez z Liverpoolu Montevideo.

Nezbývá si než dodat, že odchod Ládi Krejčího je pro Spartu nepochybně citelná ztráta. Hráči i fanoušci jsou v euforii ze dvou ligových titulů v řadě, před nimiž byl opravdu dlouhý půst. Nový tým navíc nebude skládat úspěšný dánský trenér Brian Friske, nýbrž jeho předchozí asistent Lars Friis. Bude i on čarovat jako jeho kolega? To je zatím předmětem zkoumání.

Vedle Krejčího se navíc řeší i odchod Lukáše Haraslína. Hráčův agent Juraj Vengloš před pár dny pro RTVS přiznal: „Jsou různé možnosti, ale nic nebudeme dávat ven. Lukáš se momentálně soustředí jen na mistrovství Evropy.“ Zájem o jeho služby by přitom měl být z fotbalových zemí, a dokonce se i spojovalo spojení s Priskem ve Feyenoordu. Tak uvidíme.

další zajímavé články