středa, 23. 10. 2024
První letní posila pro Dynamo, a hned velké jméno z NHL! Hrát bude po boku Sedláka

První letní posila pro Dynamo, a hned velké jméno z NHL! Hrát bude po boku Sedláka

Pardubice byly doposud jediným týmem, který v nejvyšší české soutěži neoznámil příchod žádné nové posily. To se však nyní změnilo a fanoušci rozhodně mají důvod k radosti.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 14. 06. 2024
  • , zdroj fotky: HC Dynamo Pardubice

Jiří Smejkal je sedmadvacetiletým útočníkem, který si v české lize prošel mládežnickým týmem Českých Budějovic a následně áčkem Sparty. Odsud se před čtyřmi lety přesunul do Finska a Švédska (Tappara Tampere, Lahti a Oskarshamn) a poslední sezonu si dokonce zkusil angažmá ve zvučné NHL u Ottawy Senators. Za tu však nastoupil jen do dvaceti zápasů, většinu času trávil na farmě Belleville Senators.

Na další prorazení do NHL se Jirka rozhodl nečekat, místo toho se zadíval na nabídky, které k němu putovaly. A že jich nebylo málo. „Stalo se mi poprvé, že bych měl tolik nabídek. Z každé země čtyři nebo pět týmů,“ přiznal v rozhovoru pro sport.cz, kde ovšem nezapomněl vypíchnout jednu podstatnou věc. „Pardubice ale přišly s jednou z nejlepších nabídek. A rozhodl asi hlavně zájem. Cítil jsem, že vedení mě chce.“

Co jsme se navíc dozvěděli, Smejkal, který nastoupil mimo jiné i za českou hokejovou reprezentaci, s níž před třemi lety vyhrál bronz, by měl u nejlepšího týmu základní části minulé sezony hrát v první linii po boku Lukáše Sedláka. Dostane tedy spoustu času na ledě, aby mohl zatápět obranám soupeřů a střílet co nejvíce gólů.

„Je to nejpravděpodobnější varianta. Jsme výborní kamarádi. Rád hraju s kluky, se kterými se znám i mimo led. Uvidíme, jak nám to bude fungovat,“ usmál se ve výpovědi pro sport.cz. „Vidina větší role byl jeden z důležitých faktorů při rozhodování. Mám rád, když to na mně stojí. Ale nevadí mi hrát i nepříjemný hokej, blokování střel,“ přidal.

A vše zbývá doplnit už jen reakcí vedení Pardubic, které si na svém klubovém webu tuto novou akvizici nemohlo vynachválit. „Jirka je elitní česky útočník a jsme moc rádi, že si vybral právě Dynamo. Jsme přesvědčeni, že do kádru zapadne i charakterově a pomůže nám na cestě, kterou kráčíme,“ vyjádřil se Petr Sýkora, sportovní ředitel Dynama.

další zajímavé články