středa, 23. 10. 2024
Další čtvrté místo pro českou výpravu. Medaile se nedočkala ani Jíchová

Další čtvrté místo pro českou výpravu. Medaile se nedočkala ani Jíchová

Česká výprava na svoji první medaili z atletického mistrovství Evropy v Římě stále čeká. Vybojovat jí nedokázala ani Nikoleta Jíchová v běhu na 400 metrů překážek. České atletce stačil čas 54,91 sekundy na 4. místo.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 12. 06. 2024
  • , zdroj fotky: //IPAPRESSITALY_IPA_Agency_IPA46970835/Credit:/IPA/SIPA/2406110900

Jíchová tak dosáhla stejného umístění, jako o den dříve její krajanky Lurdes Gloria Manuel a Amálie Švábíková. První jmenovaná ho dosáhla mezi čtvrtkařkami a Švábíková zase ve skoku o tyči. Na první medaili si tak Česko musí zatím počkat.

 Na bronzovou medaili přitom Jíchové chybělo pouhých čtyřiapadesát setin. Třetí místo tak nakonec získala Nizozemka Cathelijn Peetersová. Její krajanka Femke Bolová ve finále zaběhla čas 52,49 vteřin, čímž kromě nejlepšího času na šampionátu stanovila také nový rekord sezony. V letošních tabulkách tak v nejvyšší pozici nahradila světovou rekordmanku Sydney McLaughlinovou-Levroneovou.

Třetí výkon Jíchové pod 55 vteřin

 Vítězná Bolová tak potvrdila roli favoritky v této disciplíně. To třiadvacetiletá česká běžkyně zaběhla potřetí na šampionátu čas po 55 sekund, za svým osobním maximem ovšem zaostávala. Toho dosáhla v semifinálovém běhu, při kterém splnila také olympijský limit. „Jsem smutná. Samozřejmě jdu do finále s tím, že chci medaili. Ale zase musím být ráda, že jsem čtvrtá. Je to třetí čtvrtka s překážkami naplno ve třech dnech a potřetí pod 55 vteřin. To musím brát kladně," sdělila Jíchová.

Basketbalové Pardubice posilují. Pověst výborného střelce z dlouhé vzdálenosti u nich bude potvrzovat Novotný

 Ta dále uvedla, že si uvědomuje rezervy ve svém finálovém výkonu, přesto se však musí podle vlastních slov z chyb poučit. V mužské části ovládl stejnou trať Karsten Warholm, pro kterého to tak byl již třetí triumf na mistrovství Evropy v řadě.

 

další zajímavé články