sobota, 27. 07. 2024
Dynamo přijde o brankářskou jedničku. Šípoš se bude po třech letech vracet do slovenské Niké ligy

Dynamo přijde o brankářskou jedničku. Šípoš se bude po třech letech vracet do slovenské Niké ligy

Jasně nejvytíženějším gólmanem nedávno skončené budějovické sezony byl pětadvacetiletý Slovák Dávid Šípoš, který se tak na Střeleckém ostrově dokázal ubránit tlaku, jenž na něj vyvíjeli mladší konkurenti Colin Andrew i Martin Janáček. 


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 10. 06. 2024
  • , zdroj fotky: FK Dynamo České Budějovice

Mezi třemi tyčemi jihočesko značky ze Střeleckého ostrova nechyběl ani v obou barážových bitvách proti Táborsku (2:1 a 1:1), které se hrály na přelomu května a června.

V tamních prostředí však někdejší strážce svatyně Nitry s historií v mládežnických reprezentacích Slovenska i tak skončí po třech letech.

Podle indicií portálu SportWin.cz by totiž rád brankáře získal sportovní úsek Košic, které se letos zachránily a už spřádají plány na příští soutěžní ročník 2024/2025.

Sezonu v FC dokončil třiatřicetiletý Portugalec Cristiano, ovšem většinu zápasů odchytal o dva roky mladší Matúš Kira. Příchodem Šípoše by tamní klub na brankářském postu zase o něco omladil.

Rodák z Topolčan naposledy chytal v Niké lize v květnu 2021 a dosud v ní zasáhl do devětapadesáti klání. Mise na východě Slovenska bude třetí zastávkou jeho profesionální kariéry.

Během léta se Košice utkají například s Górnikem Zábrze, Kisvárdou, Zemplínem Michalovce či Žilinou a všechny zápasy proběhnou kvůli rekonstrukci hřiště venku. A tou dobou už by mohl jejich svatyni hájit právě Šípoš.

Ze čtvrté slovenské nejvyšší soutěže až do FORTUNA:LIGY? Teplice se chystají překvapit neznámým střelcem

další zajímavé články