sobota, 27. 07. 2024
Světovému tenisu vládne poprvé v historii Ital. Čerstvý šampion French Open Alcaraz je až za Sinnerem

Světovému tenisu vládne poprvé v historii Ital. Čerstvý šampion French Open Alcaraz je až za Sinnerem

V čele světového žebříčku stanul poprvé v historii tenisu Ital. Dvaadvacetiletý Jannik Sinner vystřídal na piedestalu Novaka Djokoviče, s tím, že před srbského veterána se dostal i o rok mladší Španěl Carlos Alcaraz, jehož vystřelil na druhou příčku čerstvý titul v Roland Garros.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 10. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Instagram Jannika Sinnera

Sinner, jenž letos triumfoval na Australian Open, na pařížské antuce vypadl v semifinále po pětisetové bitvě s Alcarazem. Posun na tenisový trůn měl ale už jistý poté, co obhájce titulu Djokovič před svým čtvrtfinálovým duelem odstoupil z turnaje kvůli zranění kolena. Světovou jedničkou se Sinner stal jako 29. hráč v historii.

Mezi ženami dál suverénně kraluje žebříčku Polka Iga Šwiateková, která v Paříži obhájila titul. Poražená finalistka Jasmine Paoliniová si v 28 letech vylepšila kariérní maximum na sedmé místo a poprvé v kariéře je v první desítce pořadí WTA.

Siniaková společně s Gauff ovládla dámskou čtyřhru

Kateřina Siniaková se po zisku titulu na Roland Garros ve čtyřhře posunula v deblovém žebříčku o šest míst a nyní jí patří pátá příčka. Její partnerka Coco Gauffová poskočila na 12. pozici, v singlovém žebříčku Američanka předstihla Bělorusku Arynu Sabalenkovou a je druhá.

Českou jedničkou zůstává mezi ženami na šestém místě Markéta Vondroušová. Jiří Lehečka, který kvůli zranění Roland Garros vynechal, figuruje v žebříčku ATP na 25. pozici. Tomáš Macháč je o osm míst za ním.

další zajímavé články