sobota, 27. 07. 2024
Siniaková společně s Gauff ovládla dámskou čtyřhru

Siniaková společně s Gauff ovládla dámskou čtyřhru

Česká tenistka Kateřina Siniaková získala osmý grandslam v kariéře ve čtyřhře. Ve finále společně s Američankou Coco Gauff nedaly šanci italskému páru Errani - Paolini a uspěly při své premiérové spolupráci.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 10. 06. 2024
  • , zdroj fotky: WTA

Před finále mužské dvouhry ve složení Alexander Zverev - Carlos Alcaraz se rozhodlo o vítězi v dámské čtyřhře. Smutnou hrdinkou letošního French Open se stala osmadvacetiletá Jasmine Paolini.

Ta včera prohrála finále dvouhry s Igou Swiatek, dnes po boku velezkušené Sary Errani nestačila na Kateřinu Siniakovou a Coco Gauff. Rodačka z Hradce Králové společně s vítězkou U.S. Open spolupracovala poprvé, ihned si ale společně s majitelkou sedmi titulů z okruhu WTA došla pro grandslamový titul.

Pro Siniakovou jde již o osmý, z toho třetí na French Open a první od Australian Open v minulém roce. První sadu po dvou ztracených servisech na obou stranách rozhodl až tie-break.

V něm o výhodu servisu jako první přišel česko-americký pár, přesto si jako první dokázal za stavu 5:5 vybojovat setbol, který taktéž využil.

V úvodu druhé sady odvrátila Coco Gauff při svém servisu hned čtyři brejkboly a hned následně se společně se Siniakovou dostaly do trháku. O brejk ihned přišly, vzápětí si jej vzaly zpět. Další ztráta servisu přišla za stavu 2:4 opět při podání Siniakové, definitivní rozuzlení ale přišlo posléze, neboť italská dvojice přišla znovu o servis.

Coco Gauff následně zápas bez problémů dokázala dopodávat a může se tak radovat z premiérového titulu ve čtyřhře na grandslamu v kariéře.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Women’s Tennis Association (@wta)

další zajímavé články