sobota, 27. 07. 2024
Úvodní finále Stanley Cupu si podmanil Bobrovskij. Vynuloval McDavida a spol. a Florida získala první bod

Úvodní finále Stanley Cupu si podmanil Bobrovskij. Vynuloval McDavida a spol. a Florida získala první bod

První finálové utkání Stanley Cupu patřilo domácímu favoritovi. Florida Panthers zvítězila nad Edmontonem Oilers a v sérii se ujala vedení. Hrdinou duelu se stal ruský brankář Sergej Bobrovskij. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 09. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Florida Panthers

Na úvodní branku finále Stanley Cupu se příliš dlouho nečekalo. Na konci čtvrté minuty si Barkov fantasticky vyměnil puk s Reinhartem a poslal jej na zcela volného Verhaegheho, který prostřelil Skinnera.

Florida následně dostala i možnost první přesilové hry, oslabení ale Olejáři ustáli bez větších problémů. Stejně tak ale Florida, která hostům umožnila hned tři přesilovky.

Connor McDavid s Leonem Draisaitlem se ale neprosadili. A to především kvůli fantastickému brankáři v domácím dresu. Sergej Bobrovskij zlikvidoval šest pokusů kanadské hvězdy, čtyři té německé a s dvaatřiceti celkovými zásahy si připsal čisté konto.

Floridě skvěle vyšel i úvod druhé části. Další úchvatnou přihrávkou vybídl Bennett Evana Rodriguese a Skinner neměl šanci zareagovat. Tečku za úvodním finále udělal Eetu Luostarinen, který z poloviny kluziště trefil odkrytou hostující svatyni při hře bez brankáře.

Florida tak bere první bod a je v mírné výhodě. Druhé utkání je na programu v úterý ve dvě hodiny ráno našeho času.

další zajímavé články