sobota, 27. 07. 2024
Southgate byl po senzační porážce s Islandem vypískán. Presink se nám nedařil, přiznával

Southgate byl po senzační porážce s Islandem vypískán. Presink se nám nedařil, přiznával

Generálka na mistrovství Evropy se jednomu z hlavních favoritů na vítězství rozhodně nevydařila. Anglie po oznámení konečné nominace na EURO senzačně padla s Islandem a kouč Gareth Southgate si musel vyslechnout hlasité vypískání. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 08. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Více než 81 tisíc fanoušků sledovalo ve Wembley senzační porážku Albionu proti Islandu. Ožily tak mimo jiné vzpomínky na EURO 2016, ve kterém v osmifinále Anglie prohrála právě s Islandem.

O jediný gól včerejší generálky na evropský šampionát se už ve 12. minutě postaral záložník Jon Dagur Thorsteinsson. A i když domácí favorit měl několik možností na skórování, senzačně padl.

"Měli jsme několik velmi dobrých šancí, které by za normálních okolností skončily brankou. Daly by zápasu jiný ráz a ovlivnily sebevědomí soupeře," domníval se po utkání kouč Albionu Gareth Southgate, na kterého se po utkání hlasitě pískalo.

Vždyť pár hodin předtím oznámil, že na EURO nepojede několik hvězd v čele s Jamesem Maddisonem a Jackem Grealishem. A i tato rozhodnutí k bučení rozhodně přispěla.

"Naprosto chápu, že se po utkání na nás bučelo. Nehráli jsme dost dobře na to, abychom se udrželi v utkání. Nedařil se nám presink, byli jsme bez míče příliš roztažení," mrzelo Southgatea.

"Nezáleží ani tak na tom, jak velký máte talent na míči. Pokud se Vám nedaří hra mimo držení míče, může to vyvolat pocit, že ve hře nemáte dostatečnou oporu," podotkl dále Southgate, který vyzval, aby všichni v Anglii zachovali klid.

"Jsem přesvědčen, že budeme lepší, než jsme byli dnes večer. Byl to zápas, ve kterém jsme střídali šestkrát, ale kdybychom mohli, udělali bychom více změn, protože někteří hráči už byli také unavení," doplňoval anglický kouč s nejistotou ohledně několika hráčů, kteří nejsou stoprocentně fit.

"Zaměřujeme se na všechny aspekty, ale neskryjeme fakt, že máme spoustu zdravotních problémů. Přesto můžeme být lepší a kompaktnější, než jsme byli dnes. Musíme lépe presovat a využít šance, které si vytvoříme," dodal Gareth Southgate. Anglii čeká na evropském šampionátu první utkání už za osm dní proti Srbsku.

další zajímavé články