sobota, 27. 07. 2024
Tato velká jména se nedostala na soupisku Albionu. Jeden hráč dokonce začal plivat oheň

Tato velká jména se nedostala na soupisku Albionu. Jeden hráč dokonce začal plivat oheň

Den D se nachýlil a Gareth Southgate musel odhalit finální seznam jmen, která byla povolána na blížící se mistrovství Evropy. Volbu, která přinesla oběti, nevzali všichni hráči zrovna v nejlepším.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 08. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Manchester City FC

Jack Grealish, Harry Maguire, Ben Chilwell, Mason Mount, James Maddison, Jarrad Branthwaite, James Trafford, Marcus Rashford, Curtis Jones, Jadon Sancho či Jarrell Quansah, to jsou borci, jež musel Gareth Southgate vyřadit z nominace na blížící se EURO, na kterém bude Anglie vyhlížet nějakou medaili. Ideálně zlatou, ale mezi fanoušky panuje skepticismus. A vyjádření některých vyřazených hráčů jim na sebevědomí nepřidají.

„Jsem naprosto zdrcen! Reprezentovat Anglii je pro mě ta nejvyšší možná čest, znamená to pro mě absolutně vše,“ napsal na své sítě Harry Maguire, který tak stráví léto v Manchesteru.

Mnohem hůře uveřejněnou soupisku ovšem přijal Jack Grealish. Hvězdný křídelník z papírově nejsilnějšího týmu světa Manchesteru City na svůj Twitter hrubě napsal „Nas*at!“, načež si smazal vlajku Anglie z bia svého profilu. První momenty po takovémto odhalení jsou vždy nejnáročnější přijmout.

„Není to tak, že bych chtěl někoho úmyslně vynechat, pouze je na některých pozicích velice vysoká konkurence a manažer je tu od toho, aby si vybral. Museli jsme zohlednit několik faktorů, od stylu hry přes zdraví hráčů až po jejich kvalitu. To je ten důvod, proč se na některé nedostalo,“ obhajoval se před novináři z deníku Mirror Southgate.

Svým způsobem se není čemu divit. Spousta anglických reprezentantů z Manchesteru United během uplynulé sezony ztratila formu, anebo ji prošli s mnoha zraněními. Na hvězdu Citizens Grealishe místo nezbylo především kvůli ofenzivnímu přetlaku, ačkoliv to mezi fanoušky vyvolalo hodně otázek.

Aby se však jen nekritizovalo, je třeba vypíchnout jedno jméno, které v poslední sezoně zářilo a kterému se Southgate i navzdory jeho velice nízkému věku rozhodl dát šanci. Jde o čerstvě devatenáctiletého Kobbieho Mainooa, jenž v záloze hraje občas jako zkušený mazák a kromě obrany dokáže pomoct i útoku.  

další zajímavé články