sobota, 27. 07. 2024
Swiateková má na French Open na dosah zlatý hattrick

Swiateková má na French Open na dosah zlatý hattrick

Polská tenistka Iga Swiateková zatím prochází granslamovým turnajem v Paříži jako nůž máslem a od završení zlatého hattricku ji dělí poslední krok. V semifinále si hladce poradila se světovou trojkou Coca Gauffovou, které ve dvou sadách povolila celkem pouhých šest gamů.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 07. 06. 2024
  • , zdroj fotky: WTA

Třiadvacetiletá Polka ovládla předchozí dva ročníky Roland Garros a letos má skvěle namířeno za zlatým hattrickem. Na její cestě za třetím triumfem v řadě jí nezastavila ani americká hráčka Coca Gauffová, která světové jedničce podlehla ve dvou sadách 6:2 a 6:4. Swiateková tak má nyní vzájemnou bilanci s Američankou 11:1 ve svůj prospěch. Gauffová prohrála svůj servis hned v úvodním gamu 1. setu, a následně také v páté hře. Ve druhé sadě už nejlepší hráčce světa vzdorovala srdnatěji, přesto to na zdramatizování vývoje nestačilo.

Ve finále se Swiateková utká s vítězkou druhého semifinále, které obstarají Italka Jasmine Paoliniová spolu s Ruskou Mirrou Andrejevovou. Pro polskou hráčku tak půjde o její dvaadvacáté finále v kariéře. Co se týče zápasů o zlato na grandslamových podnicích, je Swiateková zatím stoprocentní. Kromě předchozích třech triumfů na French Open má na kontě ještě titul z předloňského US Open. Královně pomalého povrchu se však daří ve finálových duelech i celkově, na okruhu WTA má bilanci výher ku porážkám 21:4.

Zverev postoupil mezi nejlepší čtyřku. Semifinálové prokletí se pokusí zlomit v souboji s Norem Ruudem

Na French Open vyhrála Swiateková již dvacet utkání v řadě. Svoji aktuální neporazitelnost protáhla už na 18 klání, a bude doufat, že jí minimálně ještě o jeden zápas vylepší. Gauffová svoji jedinou výhru proti Polce slavila loni, kdy jí zdolala v Cincinnati ve třech sadách.

další zajímavé články