pátek, 18. 10. 2024
Zverev postoupil mezi nejlepší čtyřku. Semifinálové prokletí se pokusí zlomit v souboji s Norem Ruudem

Zverev postoupil mezi nejlepší čtyřku. Semifinálové prokletí se pokusí zlomit v souboji s Norem Ruudem

Sedmadvacetiletý německý tenista Alexander Zverev počtvrté v řadě pronikl mezi nejlepší čtveřici na French Open. Rozhodl o tom ve svém duelu s Australanem De Minaurem, kterého z kurtu vyprovodil po setech 6:4, 7:6 a 6:4.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 06. 06. 2024
  • , zdroj fotky: TONDA TRAN/CNC/Profimedia

Zverev letos neprožil povedený start do antukového jara, svoji formu ale zřejmě načasoval v pravý čas. Po Masters v Římě, kde se po devíti měsících konečně mohl radovat z titulu nyní válí i na grandslamovém turnaji French Open, kde po výhře nad australským hráčem De Minaurem postoupil už do semifinále.

Dojde na reprízu loňského semifinále

Pro německého tenistu to byla již jedenáctá výhra v řadě a tuto sérii by rád prodloužil minimálně o další dvě utkání. První možnost bude mít v souboji s pětadvacetiletým Casperem Ruudem, se kterým má vyrovnanou dosavadní bilanci 2:2. Poslední dva zápasy však vyzněly ve prospěch Ruuda, ten poslední si oba dva vyzkoušeli právě loni na Roland Garros, kde Ruud v semifinále Zvereva vyřadil. Německý hráč tak bude mít extra motivaci soupeři toto vyřazení vrátit.

Jsem fyzicky skvěle připravený, zdraví mi drží a jsem připravený hrát pětisetové zápasy. O fyzickou přípravu se mi stará můj táta. Naučil mě španělskému způsobu tenisu, tedy všechno oběhat. Přál bych si být někdy agresivnější, ale moc mi to nejde," sdělil Zverev. Druhou semifinálovou dvojici vytvoří Ital Jannik Sinner a Španěl Carlos Alcaraz.

další zajímavé články