sobota, 27. 07. 2024
Turecku bude na mistrovství Evropy chybět klíčový stoper

Turecku bude na mistrovství Evropy chybět klíčový stoper

Velmi nešťastně skončilo přípravné utkání mezi Itálií a Tureckem pro tureckého stopera Ozana Kabaka. Obránce německého Hoffenheimu po jednom ze soubojů zůstal ležet na trávník s bolestivou grimasou a pozdější diagnóza byla pro něj nemilosrdná – přetrhnutý vaz v koleni. Kabaka tak čeká dlouhá pauza.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 06. 06. 2024
  • , zdroj fotky: TONDA TRAN/CNC/Profimedia

Soupeř České fotbalové reprezentace Turecko počítá ztráty. Již dříve vypadl z nominace vinou zranění další stoper Csaglar Söyüncü, který dříve působil v anglickém Leicesteru či Atléticu Madrid. Kromě něho je jistá také neúčast útočníka Bournemouthu Enese Ünala, jenž si zlomil palec na noze.

Nově seznam nešťastníků rožšířil i čtyřiadvacetiletý stoper Hoffenheimu. Ten zůstal po standardním souboji s italským forvardem Reteguiem a následném špatném dopadu ležet na trávníku. Lékaři signalizovali nutnost střídání a v tu chvíli každý tušil, že je ve hře Kabakova účast na Euru. Po podrobném vyšetření pak turecký fotbalista musel vypít kalich hořkosti do úplného dna.

Turecko bude klíčovým soupeřem České reprezentace

Turecku tak bude chybět další důležitý stoper. Ve skupině F se střetne s Gruzií, Portugalskem a České republiky. Zejména souboj s českým národním týmem bude dost možná klíčovým v boji o postup.

Ve zmíněném utkání pak Turci zvládli přivést z Itálie cennou bezbrankovou remízu. V Bologni se hrálo pouze průměrné utkání, které divákům příliš mnoho šancí nenabídlo. Portugalci vstoupili do přípravy vítězně, když si poradili 4:2 s Finskem.

další zajímavé články