sobota, 27. 07. 2024
Finále AHL potřetí bez české účasti? Po třech zápasech je k tomu výrazně nakročeno

Finále AHL potřetí bez české účasti? Po třech zápasech je k tomu výrazně nakročeno

Po třetích zápasech semifinále AHL se zdá, že potřetí v řadě bude finále této soutěže opět bez české účasti. Podstatně blíže k finále Calder Cupu totiž mají Hershey Bears a Coachella Valley Firebirds.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 06. 06. 2024
  • , zdroj fotky: The AHL

V semifinále play-off AHL se střetávají všichni vítězové jednotlivých divizí. Po třech zápasech ale vedou mírní favorité soubojů 3:0 na zápasy. Hershey Bears zatím pohodlně přehrává Cleveland Monsters, stejným poměrem vede i Coachella Valley Firebirds nad Milwaukee Admirals.

Zatímco v dresu Coachelly si finále Calder Cupu pravděpodobně zahraje slovenský útočník Marián Studenič, Clevelandu do finále zřejmě české trio Jiříček - Svozil - Zbořil zřejmě nepomůže.

Dvacetiletý obránce David Jiříček si v prvních dvou zápasech série připsal dvě branky a dvě asistence, v obou duelech ale Cleveland o jednu branku prohrál. Dnešní střetnutí ale vůbec nezvládl a po porážce 2:6 je krok od vyřazení.

Domácím nijak nepomohla ani asistence Stanislava Svozila a také slovenského beka Samuela Kňažka. Ve finále Calder Cupu mělo Česko zastoupení naposledy v covidové sezoně 2020/21.

Za vítězný celek Bakersfield Condors odehrál finálovou sérii Ostap Safin, který v ní jednou skóroval a přidal i jednu přihrávku. Pětadvacetiletý útočník se následně vydal do Sparty, nyní už ale jako ruský občan hraje KHL za Ladu Togliatti.

další zajímavé články