sobota, 27. 07. 2024
Slovensko si hladce poradilo se San Marinem, skórovali Rigo i Haraslín

Slovensko si hladce poradilo se San Marinem, skórovali Rigo i Haraslín

Belgie si jako svého prvního soupeře pro přípravu na evropský šampionát zvolila Černou Horu, Španělsko dokonce Andorru. Nejdále ale zašlo Slovensko, které ve Vídni vyzvalo trpaslíka ze San Marina.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 06. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Slovenský futbalový zväz

Slováci zdolali San Marino i v pátém klání a vylepšili si skóre na 26:1. Poslední vzájemné střetnutí proběhlo v roce 2009 při nakonec úspěšné kvalifikaci o mistrovství světa. Na něm si Slováci dokonce zahráli osmifinále, ve kterém padli s Nizozemskem.

Poprvé favorit udeřil už v 8. minutě, po neúspěšném pokusu Gyömbéra se k míči dostal Tomáš Rigo a záložník Baníku Ostrava ve svém prvním reprezentačním utkání ihned skóroval. Netrvalo dlouho a Slovensko vedlo už o dvě branky.

Skvělý míč na záložníka Verony Tomáše Suslova poslal Dávid Strelec a gólman Colombo byl znovu bez šance. Perfektní první půli zakončil křídelník Sparty Lukáš Haraslín, jenž v 36. minutě zvýšil na rozdíl tří gólů.

Krátce před hodinou hry zafungovala bývalá spolupráce ze Slovanu Bratislava. De Marco našel Strelca a ten přesnou ranou zvýšil na konečných 4:0. Kouč Francesco Calzona nakonec vyzkoušel celkem sedmnáct hráčů, naprosto bezproblémové utkání "odchytal" Marek Rodák.

Na brankáře Fulhamu neletěl jediný střelecký pokus. Slovensko vyslalo jednadvacet střel, z toho dvanáct mezi tři tyče.

další zajímavé články