sobota, 27. 07. 2024
Budoucnost Jadona Sancha v Dortmundu zůstává nejistá

Budoucnost Jadona Sancha v Dortmundu zůstává nejistá

Jadon Sancho se neprosadil v kádru Manchesteru United, odkud byl během zimního přestupového okna zapůjčen do Borussie Dortmund, ze které v sezoně 2020/2021 do své rodné země přestupoval. Na hostování herně ožil a Dortmund by jej rád v kádru udržel, otázkou ale zůstává, jak se k tomu postaví Rudí ďáblové.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 05. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Borussia Dortmund

Jednačtyřicetiletý kouč Dortmund Edin Terzič zatím netuší, zda se vestfálský klub s Manchester United domluví na podmínkách ohledně pokračování Sancha v jeho týmu. Terzič na Sancha spoléhal a dal mu příležitost i v nedávném finále Ligy Mistrů proti Realu Madrid, kde však čtyřiadvacetiletý Angličan musel přihlížet porážce svého týmu 0:2.

Terzič by rád Sancha udržel

Terzič byl však s výkony anglického křídelníka během hostování spokojen. „V posledních šesti měsících podával neuvěřitelné výkony. Samozřejmě mu nějakou dobu trvalo, než se po dlouhé pauze dostal zpět do formy. Ale bylo cítit, že jeho kvalita naší hře pomůže,“ prohlásil trenér Borussie.

Při jednáních o jeho přesunu zpět do Německa se však mluvilo pouze o době do konce ročníku a situace a jeho pokračováním tak zůstává otevřená. Když jsme ho podepsali, nemluvili jsme o budoucnosti, řešili jsme pouze aktuální sezonu. Jsem opravdu rád, že je s námi. Hrát finále v jeho rodném městě, to pro něj muselo být zvláštní," dodal Terzič.

Anglický křídelník dříve patřil k oporám klubu

Sancho před svým odchodem nakoukl v dresu BVB do čtyř bundesligových sezon, z nichž tu bodově nejplodnější prožil v ročníku 2019/2020, kdy měl na svém kontě bilanci 17 ligových branek, ke kterým přidal 16 asistencí. Letos stihl naskočit do čtrnácti ligových duelů a zapsal statistiku 2+2. Je cítit, jak je v klubu šťastný. Jsem velmi rád, že mohu s Jadonem pracovat. Ještě nevíme, co přinese budoucnost, ale pro něj to určitě bude další finále Ligy mistrů," pokračoval trenér. Ten bude v příští sezoně usilovat v Lize Mistrů o minimálně napodobení letošního počinu. Zda to bude se Sanchem v týmu rozhodnou budoucí týdny.

 

další zajímavé články