sobota, 27. 07. 2024
Hadamczik zřejmě půjde do volby o šéfa hokejového svazu bez protikandidáta

Hadamczik zřejmě půjde do volby o šéfa hokejového svazu bez protikandidáta

Volby o šéfa hokejového svazu se blíží a jediným kandidátem na tuto pozici zůstává jednasedmdesátiletý Alois Hadamczik. Volební konference se uskuteční 15. června a jak se zatím zdá, bude mít současný prezident obhajobu snadnou.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 05. 06. 2024
  • , zdroj fotky: HC Oceláři Třinec

Hadamczik se do čela českého hokeje dostal v roce 2022, kdy nahradil tehdejší kontroverzní postavu Tomáše Krále, jenž se u veřejnosti netěšil zrovna velké oblibě. Sám Král tenkrát z pozice odstoupil.

Kandidaturu zvažoval i dlouholetý ředitel Tipsport Extraligy Josef Řezníček, sedmapadesátiletý někdejší obránce se však nakonec rozhodl o prezidentské křeslo neucházet. Nevím, zda jsem byl jediným protikandidátem, ale mohu potvrdit, že nakonec kandidovat nebudu,“ uvedl Řezníček. Ten dle svých slov cítí, že by jeho šance na úspěch nebyly zrovna velké. Po jednáních, která jsem absolvoval, mám pocit, že celé prostředí je v současné době nějak nastavené a není připravené na změnu. U delegátů hrají roli všechny ty benefity za poslední roky. Ačkoliv se s nimi můžete pobavit, tak v závěru konstruktivismus mizí v té řekněme politické povinnosti. Nevidím tedy důvod, proč bojovat za něco, co to hnutí vlastně ani nechce slyšet, doplnil Řezníček.

Zájem z minulých voleb letos uvadá

Hadamczikovi mohl nahrát i krok před nedávným domácím světovým šampionátem, kdy se svaz rozhodl rozhodl rozdělit mezi kluby tří elitních soutěží několik desítek milionů korun. Sám Hadamczik však odmítá, že by si tím chtěl zajišťovat hlasy v blížících se volbách.

Zatímco při poslední volbě sváděl Hadamczik boj o křeslo hlavní tváře českého hokeje s pěticí kandidátů, tentokrát zřejmě nebude muset vynaložit tolik úsilí. Zájem o prestižní pozici tak letos uvadá.

 

další zajímavé články