sobota, 27. 07. 2024
Maresca odchází na Stamford Bridge. Leicester neskrývá zklamání

Maresca odchází na Stamford Bridge. Leicester neskrývá zklamání

Po jediné sezoně končí Enzo Maresca na lavičce Leicesteru City. Bývalého senzačního anglického mistra dotáhl zpět do Premier League, následně ale neodolal vábení Chelsea. V prohlášení vydaném klubem ale Lišky neskrývají obrovské zklamání z toho, že Maresca nechce být součástí dlouhodobé vize Leicesteru.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 04. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Leicester City FC

V pondělí odpoledne Chelsea oznámila, že se s italským trenérem dohodla na pětiletém kontraktu s opcí na další rok. Vzhledem k posledním ročníkům jde o poměrně další velký risk.

Maresca dotáhl Leicester City k titulu v Championship a k okamžitému návratu do Premier League. Na konci sezony měl podle The Daily Telegraph klubu oznámit, že i přes finanční problémy a potenciální odpočet bodů hodlá na své pozici setrvat.

To se ale po odvolání Mauricia Pochettina velmi rychle změnilo. Bývalý asistent Pepa Guardioly opouští King Power Stadium a vedení Lišek v oficiálním prohlášení uvedlo, jak je zklamané.

"Dnes můžeme potvrdit odchod Enza Marescy z pozice manažera prvního týmu. Vzhledem k slibným základům, které byly položeny během jeho jediné sezóny ve vedení klubu, je klub zklamán, že se Enzo v této fázi rozhodl, že již nechce být součástí naší vize," píše Leicester.

"Nicméně vzhledem k tomu, že Enzovo rozhodnutí bylo učiněno a podmínky představenstva pro jeho odchod splněny, přejeme mu vše dobré v jeho dalším působení. Odchází s uznáním všech v klubu za práci, díky které jsme se opět vrátili do Premier League."

"Klub opouštějí také zaměstnanci Willy Caballero, Danny Walker, Michele De Bernardin, Marcos Alvarez, Javier Molina Caballero a Roberto Vitiello. Představenstvo nyní zahájí proces jmenování nového manažera, který nás provede sezonou mezi elitou a bude pokračovat v realizaci naší dlouhodobé vize úspěchu fotbalového klubu Leicester City," dodává klub. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Leicester City (@lcfc)

další zajímavé články