sobota, 27. 07. 2024
Sedm branek v pěti zápasech. Rangers dojeli na svou vlastní chloubu, největším zklamáním Panarin

Sedm branek v pěti zápasech. Rangers dojeli na svou vlastní chloubu, největším zklamáním Panarin

Ani letos to nevyjde. Hvězdami nabitý New York Rangers padl ve finále Východní konference a Stanley Cup znovu nezíská. Hlavní příčinu můžeme vidět především v bezradné ofenzivě. Vždyť vyjma třetího utkání Jezdci v žádném klání nevstřelili více než dvě branky. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 02. 06. 2024
  • , zdroj fotky: New York Rangers

Od roku 1994 čeká New York Rangers na zisk Stanley Cupu, od roku 2014 poté na další finálovou účast. Ani letos to Jezdcům nevyjde, ve finále Východní konference podlehli Floridě 2:4 na zápasy.

Přitom sérii po úvodní porážce 3:0 rozehráli skvěle, ujali se v sérii vedení a ve čtvrtém klání se znovu podívali do prodloužení. Potřetí v řadě už ale v nastavení neuspěli a po dalších dvou porážkách se s play-off loučí.

Hlavní příčinu můžeme vidět zcela jistě v ofenzivě. V základní části nastříleli Jezdci 282 branek, lépe v tomto ohledu byli na Východě pouze Toronto a Tampa Bay.

Tahounem byl Artěmij Panarin. Ruský útočník zaznamenal 120 kanadských bodů a v celkovém pořadí bodování obsadil čtvrté místo. Jenže ve finálové sérii vyhořel.

"V průběhu roku jsme to zvládali pravidelně a střílení branek nám problémy nedělalo. Jenže nyní bylo vstřelit branku pro nás nesmírně těžké," mrzelo Petera Lavioletta, který ovšem nikomu nic za vinu nedával.

Dvaatřicetiletý útočník byl ale v sérii naprosto vynulován. Do předposlední minuty šestého utkání měl na svém kontě v sérii jen tři asistence. Z dvanácti střel nevytěžil jedinou trefu. Povedlo se až v 59. minutě, kdy si cestu našla jedna ze čtyř střel mezi tři tyče v rozhodujícím klání.

Rangers měli s ofenzivou obrovské problémy. Kromě třetího střetnutí, ve kterém skórovali pětkrát, se v šesti duelech zapsali do střelecké listiny jen sedmkrát. Právě Sergej Bobrovskij a pozorná obrana Panterů vítěze základní části NHL téměř k ničemu nepustila. A tak si finále Stanley Cupu zahraje po roce opět Florida.

Už dnes by mohlo být jasno, kdo vítěze Prince of Wales Trophy vyzve. Šesté utkání sehrají Edmonton Oilers a Dallas Stars. Výhodu domácího ledu i náskoku 3:2 mají Olejáři.

další zajímavé články