sobota, 27. 07. 2024
Nedokázal ze Sancha dostat to nejlepší, hodnotí Ten Haga bývalý manažer United Mourinho

Nedokázal ze Sancha dostat to nejlepší, hodnotí Ten Haga bývalý manažer United Mourinho

José Mourinho se v rozhovoru pro SkySports před finále Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Borussií Dortmund rozpovídal o Jadonu Sanchovi a o tom, kdo podle něj může za rozpor hráče a manažera Erika ten Haga.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 02. 06. 2024
  • , zdroj fotky: AS Roma

José Mourinho je bez práce od 16. ledna, kdy jej propustilo vedení římského AS. Portugalský kouč měl od té chvíle mnoho nabídek, například ze Saúdské Arábie. Podle posledních informací se ale přesune do Turecka, kde by měl vést Fenerbahce.

Ještě před podpisem nové smlouvy ale jako televizní expert zavítal do Wembley, aby sledoval finále Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Borussií Dortmund. Na řadu mimo jiné přišel i dotaz ohledně Jadona Sancha.

Ten neprožil dobrý start letošní sezony a po kritice Erika ten Haga vypadl ze sestavy Manchesteru United. Následně byl čtyřiadvacetiletý křídelník zapůjčen do Borussie Dortmund, kde znovu výrazně ožil. A díky jeho skvělému výkonu v semifinále LM proti PSG dotáhl německý velkoklub až do Wembley.

"Známe jeho talent. Myslím si, že United se určitě podívají na to, co se stalo v United a co našel v Dortmundu. Určitě proběhne analýza celé situace," domnívá se Mourinho, podle kterého je vina na obou zainteresovaných.

"Určitě ten kluk udělal nějaké chyby. Ale ani manažer z něj nedokázal dostat to nejlepší," podotkl Mourinho, podle kterého takové chyby dělají všichni manažeři. "Když se podívám do vlastní historie, někdy jsem také selhal. Nedokázal jsem mít tu správnou empatii, nedokázal jsem pochopit hráčovu DNA a nepomohl jsem jim růst tím správným směrem," přiznává Mourinho.

"Většinou to bylo tak, že jsem z mladých hráčů dostal to nejlepší a pomohl jim v kariéře. Někdy jsem ale selhal, nepovedlo se mi pochopit povahu hráčů a jejich talent," dodával Portugalec, jenž se domnívá, že zkušenosti by měly manažerům rozhodně pomoci.

"Míváme něco jako deja vu, ale když máme více zkušenosti, když jsme starší, snažíme se hráčům pomoci jít tím správným směrem," dodal José Mourinho.

další zajímavé články