sobota, 27. 07. 2024
Florida si zopakuje finálovou účast ve Stanley Cupu. V šestém utkání rozhodl Tarasenko

Florida si zopakuje finálovou účast ve Stanley Cupu. V šestém utkání rozhodl Tarasenko

Podruhé za sebou si ve finále Stanley Cupu zahrají hokejisté Floridy Panthers. V šestém utkání hraném v Sunrise rozhodl ruský útočník Vladimir Tarasenko. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 02. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Florida Panthers

Zdá se, že sérii finále Východní konference mezi Floridou Panthers a New Yorkem Rangers rozhodlo prodloužení čtvrtého utkání. Domácí díky rychlé trefě Sama Reinharta srovnali sérii a od té doby už byli lepším týmem.

V pátém klání zvítězili na ledě Jezdců a dnes sérii dovršili do zdárného konce. I v šestém střetnutí hráli prim oba ruští brankáři, tedy Sergej Bobrovskij na domácí straně a Igor Šesťorkin na té hostující.

První branku vstřelila Florida v samotném závěru první třetiny. Sam Bennett si vyměnil puk s Rodriguesem a tvrdou ranou pod břevno nedal Šesťorkinovi šanci.

I v dalším průběhu měli více ze hry domácí, pokusy Tkachuka i Tarasenka ale ruský strážce svatyně Jezdců lapil. Jedenáct minut před koncem ale defenziva hostů zaváhala a spolupráci kompletního třetího útoku zužitkoval Vladimir Tarasenko.

Rangers to následně zkusili v šesti a výsledkem byla přesně trefa Artěmije Panarina. Hosté měli k dispozici ještě přesně 100 vteřin, Bobrovskij už ale neinkasoval a tak Florida obhájila Prince of Wales Trophy. Podruhé v řadě si zahraje ve finále Stanley Cupu a zcela jistě do něj půjde v pozici favorita.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Florida Panthers (@flapanthers)

další zajímavé články