sobota, 27. 07. 2024
Dvoumetrový útočník Plzně v hledáčku Slavie. Ten však odmalička fandil Spartě

Dvoumetrový útočník Plzně v hledáčku Slavie. Ten však odmalička fandil Spartě

Dvoumetrový útočník Plzně Tomáš Chorý je spojován s přestupem do pražské Slavie. Tento zájem každým dnem sílí a co nevidět by mohlo dojít k nějakému prolomení ledů. Ne všichni však s tímto tahem souhlasí.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 02. 06. 2024
  • , zdroj fotky: FC VIKTORIA Plzeň

Lidé se jako klasicky řídí dvěma hodnotami. Jedna je sportovní, druhá lidská. Tomáš Chorý, jenž za Plzeň v nejvyšší české soutěži v uplynulém ročníku Fortuna:ligy vstřelil jedenáct branek a na dalších pět přihrál, je hráčem, kterého dokážete obdivovat, pokud hraje za váš tým, ale nenávidět, pokud hrajete proti němu.

Na lovu tohoto urostlého útočníka je pražská Slavia, která poslední dva roky vždy jen v těsném kontaktu dýchala na záda svému městskému rivalovi z Letné, který pro sebe uzmul dva ligové tituly. Ve snaze je konečně dohnat přichází logický krok v podobě posílení útočných pozic nějakou skálou, jako je například právě Tomáš Chorý.

Devětadvacetiletý útočník původem z Olomouce strávil posledních šest let na západě Čech u Viktorie, odkud si jednou odskočil na hostování do belgického klubu Zulte-Waregem. Druhá změna by mohla přijít až nyní.

V době, kdy se Chorý připravuje na mistrovství Evropy, o něho projevila zájem Slavia, které se hned rozhodly zkazit náladu „Sparťanské Noviny“, jež na svém Twitterovém profilu daly zavzpomínat na Chorého rozhovor z roku 2017 věnovaný redakci ČT Sport, kde hráč mimo jiné přiznává, že je fanouškem konkurenční Sparty, za kterou by si jednoho dne i rád zahrál.

„Miluju Spartu. Odmalička. Táta i děda, všichni jsme sparťanská rodina. Určitě si chci jednou zahrát za Spartu, je to můj největší sen,“ říkal tehdy v rozhovoru.

Pakliže by se přestup do Slavie nakonec upekl, tyto své vazby bude muset odhodit stranou. Koneckonců jako u fotbalových utkání, při kterých hraje až na samotné hraně pravidel. A to bez ohledu na soupeře.

další zajímavé články