středa, 23. 10. 2024
Svět se v prach obrací. Nemůžete koupit hráče za 80 mega a pak ho poslat na hostování, vyčetl Klopp United

Svět se v prach obrací. Nemůžete koupit hráče za 80 mega a pak ho poslat na hostování, vyčetl Klopp United

Jurgen Klopp razí názor, že všichni hráči jsou také lidé a zaslouží si vřelého zacházení. Rozhodně ne takového, jakého se dočkal Jadon Sancho v Manchesteru United.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 01. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Liverpool FC

Psal se nám červen roku 2021, když Manchester United a Borussia Dortmund mezi sebou uzavřeli dohodu ohledně přestupu Jadona Sancha. Tehdy ještě pravidelný anglický reprezentant se na sever Anglie přesunul za 73 milionů liber (85,8 milionů euro), čímž se stal jednou z nejdražších posil v celé historii Premier League.

Pokud si takového hráče přivedete, očekáváte, že bude nedílnou součástí prvního týmu, ovšem v United to tak od samotného počátku vůbec nebylo. Dobré výkony střídaly špatné, a tak se Jadon čím dál častěji dostával pouze na lavičku náhradníků. Když pak přišel nizozemský trenér Erik ten Hag, ten velice brzy anglického forwarda vyřadil mimo kádr.

Následovaly slovní rozkoly, které by se rozhodně neměly řešit na veřejnosti. Z velké investice se nakonec stal pořádný průšvih, jenž manažer vyřešil uvolněním hráče na hostování zpátky do Borussie Dortmund. A teď to vypadá, že zde Sancho zůstane už i natrvalo. Pro ďábly to znamená pouze jediné – ohromnou finanční ztrátu.

K celé situaci se vyjádřil dnes už končící trenér Jurgen Klopp. Když ještě stál u kormidla Liverpoolu, podobným reakcím se vyhýbal, ovšem teď se již mohl vyjádřit na plná ústa. A nutno dodat, že United vůbec nešetřil.

„Svět se v prach obrací. Jaký to má smysl kupovat si hráče za více než 80 milionů, když ho pak pošlete hostovat? Tohle prostě není správné,“ řekl Klopp pro deník An Evening.

„Každý z nás může mít špatnou noc, zejména tito mladí kluci. Vy si je ale musíte budovat, prokazovat v ně víru a zastávat se jich. To je pravý úděl manažera. Pokud se celý svět otočí k vašemu hráči zády, nepřidáte se k většině, naopak budete stát při něm,“ pravil.

„Rozhodně nesouhlasím s tím, že je Sancho špatný fotbalista. Na vlastní oči jsem ho viděl hrát a vím, co dokáže. Nemůžete vzít osmdesát milionů a jen tak je vyhodit oknem, to je prostě špatné,“ konstatoval Klopp.

další zajímavé články