sobota, 27. 07. 2024
V Bostonu by se mohla rýsovat nová česká kolona. Hvězda z MS v Praze nyní zvažuje možnosti

V Bostonu by se mohla rýsovat nová česká kolona. Hvězda z MS v Praze nyní zvažuje možnosti

Jeho přítomnost pomohla českým hokejistům ke zlatému triumfu na domácím MS, které se náležitě oslavilo. Teď už ovšem ale pomalu nastává čas, kdy bude třeba začít řešit vlastní budoucnost.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 01. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Carolina Hurricanes

Martin Nečas byl několik let nedílnou součástí Caroliny Hurricanes, která v playoff nestačila na New York Rangers. To byl mimo jiné také ten důvod, proč se Martin mohl oprostit od svých zámořských povinností a přiletět pomoct klukům na MS v Praze.

Co nevyšlo v playoff, to si pětadvacetiletý křídelník vynahradil na šampionátu, na který nikdy nezapomene. Oslavit zisk světového poháru před domácím publikem je něco naprosto mimořádného, co se prostě člověku vryje do paměti. A nepochybně mu tento úspěch pomůže i při jeho dalším rozhodování.

Oč se tedy jedná? Nečasovi v Carolině skončila smlouva, a protože se v klubu měnil i generální manažer, předpokládá se, že ten nový nebude s Martinem počítat. Samozřejmě, není to potvrzené, ale je to v této chvíli ta pravděpodobnější varianta.

V českých i amerických mediích se proto začalo spekulovat, kam kroky mladého útočníka povedou dále, přičemž sami fanoušci se shodli v jednom: „Bylo by super, kdyby šel rozšířit českou linii do Bostonu.“

Portál Hockey News přišel s informací, že manažer Bostonu Don Sweeney o tomto přesunu minimálně uvažuje, ba dokonce by jej prý i rád uskutečnil. Zejména když viděl, jak čeští hráči spolu na MS hrají a jaká byla u Medvědů úspěšná minulost s českou stopou.

Kdo stojí v pozadí, to je Montreal Canadiens. I tam se hledá vhodná akvizice do útoku, která by posílila ambice jinak hrdého celku na postup do playoff. Tento klub se bohužel poslední roky spíše hledá, avšak panuje sebevědomí, že by přestavba kádru mohla být v blízké době konečně hotová a úspěšná.

Objeví se ještě třetí tým? Vyloučeno to není, ovšem žádné další spekulace jako v případě Bostonu či Montrealu tak nesílí. Stále navíc není vyloučeno, že Martin nezůstane v Carolině, ale už i portál TSN News informoval, že se tam s čerstvým mistrem světa nepočítá.

další zajímavé články