středa, 23. 10. 2024
Největší fotbalový přestup léta je tady. Real si buduje nové Galácticos, cílem jsou léta dominance

Největší fotbalový přestup léta je tady. Real si buduje nové Galácticos, cílem jsou léta dominance

Vinicius Jr. či Jude Bellingham jsou dle světového žebříčku dvěma nejlepšími a nejhodnotnějšími hráči planety. Teď se k nim do jednoho týmu přidá ještě třetí z nich.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 01. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Paris Saint-Germain FC

Historicky nejúspěšnější fotbalový klub planety Real Madrid se dostal opět do finále Ligy mistrů, kde bude už tuto sobotu od 21 hodin čelit Borussii Dortmund. Pakliže uspěje, připíše si na konto již patnáctou trofej z této soutěže, což je zápis, o kterém mohou ostatní kluby jenom snít. Taková Barcelona má v LM na kontě “pouze” pět vítězství.

S koncem současné sezony začalo však vedení Realu v čele s Florentinem Pérezem spřádat plány na léto a s nim spojené i přestupové období. Ta největší bomba bude přitom odhalena v samotném úvodu, a to dost možná již toto pondělí nebo úterý.

V PSG nám poslední roky působil nejlepší hráč Ligue 1 a nejlepší střelec francouzské reprezentace Kylian Mbappé. Ten ovšem v Paříži odmítl prodloužit stávající kontrakt, a tak se stalo, že nakonec, a pro mnohé naprosto nepochopitelně, odejde úplně zadarmo. A mezi medii se několik posledních let šuškalo, že jeho vysněnou destinací má být pravé hlavní město Španělska.

Tato informace byla během jara několikrát zopakována a vesměs i potvrzena. Teď už se jenom čeká, až Real Madrid podpis své nové posily oznámí. A jak informuje přestupový guru Fabrizio Romano, k tomuto oznámení by mělo dojít ještě zkraje týdne.

Bílý balet tak ve svých řadách bude mít tři papírově nejsilnější hráče současnosti. A vzhledem k jejich mladému věku je zřejmé, že si tím zajistí budoucnost na několik dlouhých let dopředu.

Podpisem Mbappého však posilování v samotném srdci Španělska končit nebude. Jelikož francouzský snajpr přichází zadarmo, finanční fair play to příliš neovlivní a Real se tak bude moci zaměřit na příchod hvězdného záložníka, jímž nahradí končícího Toniho Kroose. Kdo jím bude, to se necháme překvapit. Rozhodně má jít o velké jméno za nemalé peníze. 

další zajímavé články