sobota, 27. 07. 2024
Pro Ten Haga mluví práce s mládeží. Nechat si chce i jedinou posilu Rangnicka

Pro Ten Haga mluví práce s mládeží. Nechat si chce i jedinou posilu Rangnicka

S Manchesterem United oslavil zisk FA Cupu, stále ale nemá svou pozici jistou. Ve prospěch nizozemského manažera Erika ten Haga hraje především práce s mládeží. Nyní se hovoří o tom, že nechce pustit ani jedinou posilu Ralfa Rangnicka z před tří let.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 31. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Manchester United FC

Sir Jim Ratcliffe se společně s INEOS rozhoduje o tom, zda Erik ten Hag dostane šanci vést Manchester United i v příští sezoně. Ve prospěch Nizozemce hraje jeden poměrně důležitý faktor. A tím je práce s mládeží.

Alejandra Garnacha a Kobbieho Mainoa skvěle zapracoval do prvního týmu a z těchto dvou jsou klíčové postavy celku. Někteří další mladí hráči odešli, například Alvaro Fernandez, Matěj Kovář či Zidane Iqbal. Podle anglických médií se ale předpokládá, že u všech tří hráčů mají United možnost zpětného odkupu.

Dalším hráčem s vysokým potenciálem je Toby Collyer, záložník a jediná posila dočasného kouče Rudých ďáblů Ralfa Rangnicka, který vedl anglický velkoklub od listopadu 2021 do května 2022. Podle Daily Telegraph je Collyer považován za hráče s potenciálem pro první tým a v příští sezoně by mohl dostat šanci, neboť výrazně zapůsobil na šéfy akademie.

Ten Hag byl po finále FA Cupu spatřen s Collyerem v osobním rozhovoru, který fanouškům United připomínal loňskou situaci po triumfu v Carabao Cupu, kdy si Erik ten Hag podobně povídal s již zmíněným Mainoem.

další zajímavé články