sobota, 27. 07. 2024
Je třeba vzdát hold tam, kde náleží, řekl Rulík a ukázal na klíčový aspekt, který pomohl vyhrát MS

Je třeba vzdát hold tam, kde náleží, řekl Rulík a ukázal na klíčový aspekt, který pomohl vyhrát MS

Emoce již trochu opadly, a tak se trenér Radim Rulík mohl pustit do analýzy zlatého triumfu na domácím šampionátu v Praze. Co bylo klíčem k úspěchu?


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 28. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Český Hokej

Samozřejmě, všechny faktory se musely sejít, aby hrály dohromady, a to jak včetně skvělých fanoušků, naprostého nasazení i dobré taktické přípravy, ale za tím vším musel šéf národního týmu uznat ještě jednu věc.

Jak asi sami tušíte, šlo o člověka, jemuž je pouhých třiadvacet let a musel ve vyřazovacích fázích soutěže zastavit útoky Američanů, Švédů i Švýcarů. Zejména proti poslednímu zmíněnému celku to byly šachy až do poslední minuty.

„Se Švýcarskem to byl trošku taktický zápas. V sobotu se Švédy nám to tam napadalo, ale hrát hned druhý den není lehké. Švýcaři mají také svojí kvalitu,“ pověděl Rulík pro CNN Prima News. Postupně se ale dostával k samotnému jádru věci.

„S přibývajícím časem to bylo o gólmanovi. A ten náš byl skvělý. Neudělal chybu. Lukáš Dostál byl super zkoncentrovaný, nevypadl z něho puk, výborný skvělý výkon,“ chválil mladou naději z Anaheimu.

Na kvalitní gólmany si Češi vždy potrpěli, skoro by se dalo říct, že to je jeden z našich základních rysů. Koneckonců i nyní v NHL nám řádí David Rittich, Petr Mrázek, Karel Vejmelka, Vítek Vaneček a pochopitelně pak také právě Lukáš Dostál.

Dostál je společně s Radkem Gudasem součástí Anaheimu, jenž si v posledních letech prochází takovou přestavbou. Lídři v podobě Gezlafa, Keslera, Perryho, Beauchemina ukončili kariéru a na řadu přišla mladá generace, jež zatím marně hledá vstup do playoff. S takovými nadějemi typu Dostála se ovšem věří, že ten průlom konečně brzy přijde.

Zajímavou zmínkou by mohlo být, že jedničkou v Anaheimu dlouhé roky býval John Gibson, který se řadil mezi nejlepší gólmany celé NHL. V poslední sezoně měl ale už střídavé starty s Lukášem Dostálem a od příštího ročníku by jím dokonce mohl být plně nahrazen.

další zajímavé články