sobota, 27. 07. 2024
Chelsea na lovu nového trenéra. V závodu vede muž, který stál po boku Guardioly

Chelsea na lovu nového trenéra. V závodu vede muž, který stál po boku Guardioly

Premier League je nejsledovanější fotbalovou ligou světa a k jako takové se k ní stáčí i nejvíce pozornosti. Ta je toto léto ještě o něco větší než obvykle, protože hned několik předních klubů plánuje změny na manažerských postech.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 28. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Manchester City FC

Liverpool, Manchester United a Chelsea. To jsou týmy, které do příští sezony nastoupí s novým trenérem na lavičce. A nepochybně ještě třeba také Brighton, i když ho mnozí do té elitní skupiny nepovažují. Přesto úspěchy, jež zde načal Graham Potter, nelze nechat bez povšimnutí.

Liverpool má svoji budoucnost vyřešenou. Arne Slot je náhradou, kterou schválil i sám manažer Jurgen Klopp, i když je jasné, že ji nečeká zrovna lehký úkol. Slot bude muset navázat na ten heavy metal styl, který zde Klopp praktikoval, díky čemuž začal být hned po Guardiolovi považován za nejlepšího kouče světa. Jen pro zajímavost se vyplatí dodat, že jeho mužstva už tradičně patří k těm nejaktivnějším, nejpracovitějším a nejvíce běhavým napříč celou Evropou.

Přesuňme se ale k londýnské Chelsea. Ta tuto sezonu odbojovala s Mauriciem Pochettinem na lavičce, a i když se první půlku ročníku silně trápila, tu druhou, jak se začali zranění hráči vracet, se výrazně zvedla. Bohužel to nestačilo na lístek do Ligy mistrů a bohužel to ambicióznímu majiteli Toddu Boehlymu nestačilo, aby si Pochettina udržel. Po sezoně jej tedy odvolal a nyní je na lovu náhrady.

Kdo jí bude? V této chvíli je jasný skoro už jen jediný kandidát. Jeho jméno zní Enzo Maresca, který v minulém ročníku vedl Leicester City a dovedl jej k postupu z Championship do Premier League. Vedle toho má bohaté zkušenosti z akademie Manchesteru City i z pozice asistenta trenéra Pepa Guardioly. A všichni víme, jaké talenty City produkuje, viz takový Arteta, jenž nyní září v Arsenalu.

O Marescově přesunu na Stamford Bridge informoval i přestupový guru Fabrizio Romano. Ten k tomu dodává, že jsou jednání v pokročilé fázi a patrně se i dotáhnou do úspěšného konce. Kdyby však ne, v záloze jsou ještě takový Roberto De Zerbi či Kierran McKenna. Všechno ne tak příliš známá jména, zato s velkým potenciálem, a především ofenzivním stylem fotbalu, který Boehly od manažerů vyžaduje.

další zajímavé články