sobota, 27. 07. 2024
Kam se hrabe nějaký Emelianenko, v UFC by si ani neškrtl, je přesvědčený Dana White

Kam se hrabe nějaký Emelianenko, v UFC by si ani neškrtl, je přesvědčený Dana White

Co Fedor Emelianenko pověsil své rukavice definitivně na hřebík, byl fanoušky označen za nejlepší těžkou váhu celé historie MMA. To je nicméně ale věc, nad kterou se musel hluboce pozastavit prezident UFC Dana White.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 27. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Bellator MMA

Vrchní kormidelník největší MMA flotily Dana White není vyloženě přesvědčený tím, že by byl Fedor Emelianenko nejlepší těžkou vahou celé historie. Dle něj je odpověď na tuto otázku poměrně jasná. Stačí se podívat na to, jakým soupeřům Fedor čelil a jakým naopak čelil takový Stipe Miocic, bývalý UFC šampion z nejvyšší váhové divize.

„Nehodlám se o tom nějak více bavit, vlastně Fedora ani pořádně neznám, ale povím vám jedno, kdyby tehdy v roce 2009 přešel do UFC, tak by odešel do důchodu o mnoho let dříve,“ uvedl White, který je přesvědčený o své pravdě, že Emelianenko na žádný vrchol nepatří.

A co na tom, že Fedor ve svém pokročilém věku řádil pod křídly Bellatoru… „Tohle nejsou zápasy, které mohou definovat jeho kariéru. Jak už jsem řekl, nehodlám se o tom nějak bavit, protože si každý může všimnout, že s UFC veterány Fedor prohrál,“ uvedl White, který počítá s tím, že se jeho názor nesetká s otevřenou náručí, přesto nesporná fakta poukazují například na takový souboj s Ryanem Baderem, jemuž Emelianenko rovnou dvakrát podlehl. 

„Pravděpodobně mě Fedor nemá rád, ale tehdy jsem vynaložil dost sil, abych ho podepsal. Snažil jsem se opravdu moc, abych ho dostal do UFC, on nechtěl. Asi za tím něco bylo, měl své důvody. Myslím si, že sám tušil, že by si v UFC příliš neškrtl,“ dodal Dana White v Believe You Me podcastu, jenž náleží někdejšímu šampionovi střední váhy a nynějšímu zápasovému analytikovi Michaelu Bispingovi. 

další zajímavé články