sobota, 27. 07. 2024
Tajuplná Jágrova predikce i zázračné uzdravení. Na Pastrňáka mělo MS vliv jako Lurdy

Tajuplná Jágrova predikce i zázračné uzdravení. Na Pastrňáka mělo MS vliv jako Lurdy

David Pastrňák přijel na mistrovství světa s bolavou kyčlí a myšlenkou, že se neubrání operaci. Během šampionátu se vše ale náhle změnilo.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 27. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Český Hokej

Velká euforie stále pokračuje a kdekdo ze srandy říká, že ještě nadcházející dva týdny pokračovat bude. Česká republika totiž dala po čtrnácti letech zavzpomínat na svou zlatou éru a o to sladší je, že se jí to povedlo zrovna před domácím publikem.

Zlatou tečku tomu všemu nasadil talentovaný útočník David Pastrňák, který v zámořské NHL hájí barvy Bostonu Bruins. Když Jaromír Jágr viděl toto jméno na soupisce, neodpustil si odvážnou predikci: „Věřím, že rozhodne finále!“ Jeho předpověď nemohla být přesnější.

Česko se ve finále měřilo se Švýcarskem a dlouhou dobu si nemohlo vynutit změnu stavu skóre. Pak ale David zaujal své místo u levého kruhu, odkud po přihrávce vyslal neskutečnou dělovku, jež propálila vše, co jí stálo v cestě, včetně gólmana. Na tento moment se nikdy nezapomene.

„Byl to vyrovnaný zápas. Samozřejmě jsme si přáli trochu klidnější průběh, ale takové je finále. Nakonec rozhodl signál z buly,“ řekl Pastrňák nyní již s výrazným úsměvem na tváři pro CNN Prima News.

„Skvělé, že to vyšlo. Asi jste podle mé oslavy gólu poznali, jak moc mě to vzalo. Nikdy by mě nenapadlo, že budu svou trefu slavit na kolenou. Že se na ně takhle dostanu. Emoce se ale ve mně praly fakt velké. Vždyť já ani netušil, že něco takového ve mně je,“ podivoval se.

A stejně tak se divil tomu, co s ním udělal doktor Kolář. „Měl jsem bolavou kyčel, přičemž před mistrovstvím mi bylo řečeno, že budu muset jít určitě na operaci. Co ale se mnou při šampionátu provedl docent Kolář? To jsem jen zíral. Já se na ledě takhle dobře necítil osm měsíců. Jemu patří velký dík. Nevím, co má za magické ruce…“

Operaci se tak nejspíše vyhne. „Pan docent Kolář říkal, že nakonec nemusím. Tak uvidíme… Já už před sezonou tvrdil, že bych moc rád vyhrál buď Stanley Cup, nebo mistrovství světa. Jsem moc rád, že jedno z toho vyšlo. Teď si to pořádně užiju,“ dodal Pastrňák.

další zajímavé články