sobota, 27. 07. 2024
Ať jsou vaše omluvy stejně hlasité jako kritika! pustil se bývalý reprezentant do odpůrců trenéra Rulíka

Ať jsou vaše omluvy stejně hlasité jako kritika! pustil se bývalý reprezentant do odpůrců trenéra Rulíka

Když začínalo mistrovství světa, spousta lidí se divila, jaké hráče si to nechal v kádru trenér Radim Rulík. Teď už víme, že jeho cit pro hru nemohl být dokonalejší.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 27. 05. 2024
  • , zdroj fotky: ceskyhokej.cz

Dlouhých čtrnáct let Česká republika čekala, než se opět podívá do bojů o zlato, a krásné na tom je, že ten průlom přišel zrovna na domácím šampionátu, ve kterém jak fanoušci, tak realizační tým, tak i hráči na ledě táhli za jeden provaz. Výhra nad Švýcarskem 2:0 byla už jen sladkou třešničkou, jež pečetila zlatý závěr, který opět jednou Česko proslavil na mapě.

Pojďme si ovšem zhodnotit činnost trenéra Radima Rulíka. Ne že by našemu kádru chyběla hvězdná jména, ale stále jich na MS mohlo být více. To, že Rulík nepovolal například Tomáše Noska, rozhněvalo několik lidí, z nichž mnozí byli skutečně hlasití a kritičtí. Teď po zlatém finále jim však všem spadly pusy. A to vypíchl během stories na svém Instagramu někdejší reprezentační gólman Jakub Kovář.

„Doporučuji všem, kdo komentoval tenhle příspěvek, aby se omluvili hlavnímu trenérovi naši reprezentace, tak jako jste se nestyděli ho veřejně kritizovat,“ spustil Kovář, který se tak odkazoval na příspěvek s nominací na MS, kterou spousta lidí nepochopila. „Jsem rád, že prokázal, že je to lepší trenér než vy!“ přidal.

Mnoho hráčů a možná ani fanoušků ty emoce ještě nevstřebalo. Za těch čtrnáct let čekání člověk až zapomněl, že tu kdysi býval úspěšný mančaft, pro něhož byl útok na zlato pravidelný každoroční cíl. Ta výkonnost se v posledních letech lehce vytratila, nároky se snížily, ale tento triumf jistě ve všech probudil tu chuť znova.

Češi tak do MS 2025, které se odehraje v Dánsku a ve Švédsku, vstoupí jako obhájci poháru. Kvalifikovanými týmy jsou Švédsko, Švýcarsko, Kanada, Česko, Finsko, Německo, Lotyšsko, Slovensko, USA, Rakousko, Francie, Kazachstán, Norsko, Maďarsko a Slovinsko.

další zajímavé články