sobota, 27. 07. 2024
MS v České republice se zapíše do historie. Organizátoři sbírají pozitivní ohlasy

MS v České republice se zapíše do historie. Organizátoři sbírají pozitivní ohlasy

MS v České republice pokořilo rekordy, když se stalo nejsledovanějším hokejovým světovým šampionátem v historii. Česko zachvátila hokejová horečka a veskrze pozitivní ohlasy chodí ze zahraničních zemích.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 26. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Český Hokej

Velkým pozitivem je to, že český světový šampionát již před posledním dnem pokořil rekord z roku 2015. V posledním hracím dni bude chtít atakovat magickou hranici 800 000 diváků, což je fantastické číslo.

Diváci v halách navíc nejsou nikterak pasivní a aktivně povzbuzují mužstva. A to i když zrovna nehraje český nebo slovenský výběr. To si účastníci letošního mistrovství hodně cenili.

Navíc se organizátoři postarali o zábavu na tribunách. Diváky neustále baví skvělí maskoti Bob a Bobek, kteří jsou schopni svými nápaditými tanečními kreacemi rozpumpovat publikum. Zápasy provází nápadité doprovodné programy s úsměvnými animacemi na kostkách nad ledem.

Když jsme u toho ledu, to je snad jedinou kaňkou na letošním šampionátu. Řada týmů si již stěžovala na nekvalitní led, nebo spíše zničený led vlivem nadprůměrných venkovních teplot. Tyto teploty se rovněž promítají do horka v halách, kvůli čemuž pak jsou zápasy pro samotné hráče o poznání náročnější. Své o tom mohou povídat například brankáři, kteří se pod svou výstrojí doslova trápí.

Nicméně slova chvály ve světě převládají, a to i ze strany mezinárodní hokejové federace IIHF. Je jasné, že domácí světový šampionát bude velkou reklamou pro Českou republiku a celkově pro český hokej. Prezident českého svazu ledního hokeje by pak chtěl takto velkou akci do Česka v dohledné době opět přivést. Funkcionářům z IIHF Českou republiku již nabídl jako možného pořadatele pro některé z dalších mistrovství světa. Hokej v Česku zkrátka táhne!

další zajímavé články