sobota, 27. 07. 2024
Napínavý souboj o korunu krále střelců! Poslední kolo rozhodlo, že nejlepším střelcem je Jurečka

Napínavý souboj o korunu krále střelců! Poslední kolo rozhodlo, že nejlepším střelcem je Jurečka

I když je o titulu již rozhodnuto, bylo v posledním kole pořád o co hrát. Například o korunu krále střelců, kde mezi sebou soupeřili Václav Jurečka, Pavel Šulc a Jan Kuchta. Prvně jmenovaný byl nakonec v souboji úspěšný.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 26. 05. 2024
  • , zdroj fotky: SK Slavia Praha

Před posledním kolem byla situace otevřená. Jurečka byl na 17 brankách, stejně tak Jan Kuchta. Ve vedení se nacházel Pavel Šulc z Plzně s 18 brankami.

Šulc do posledního zápasu nemohl z důvodu červené karty nastoupit, a tak bylo jisté, že se z hranice 18 branek již nepohne. Velmi blízko ke vstřelení branky byl v prvním poločase Jan Kuchta, jenž zahrával pokutový kop. Ten však nedokázal proměnit.

A tak situaci využil Václav Jurečka, který v zápase s Mladou Boleslaví skóroval hned dvakrát. Nejprve poslal Slavii do vedení v 16. minutě, poté se na čele tabulky střelců osamostatnil v 78. minutě. Nejlepším střelcem Fortuna ligy se tak stal Václav Jurečka s 19 brankami.

Jurečka tak obhájil prvenství z minulé sezóny, kdy se s 20 brankami stal rovněž nejlepším střelcem, když také zvítězil o pouhou jednu branku. Tehdy se nad střeleckým umem Jurečky musel sklonit Řezníček ze Zbrojovky Brno.

Možná i tato střelecká dovednost by mohla Jurečkovi zařídit nové angažmá. Ve svých 29 letech má tento kanonýr možná poslední možnost si vyzkoušet angažmá v zahraničí. Dalším aspektem však zůstává, jak by se k případnému zájmu jiného klubu postavila samotná Slavia.

další zajímavé články