sobota, 27. 07. 2024
Jaromír Jágr byl uveden do Síně slávy IIHF

Jaromír Jágr byl uveden do Síně slávy IIHF

Další velká pocta pro český hokej! Do Síně slávy mezinárodní federace IIHF byli uvedeni Jaromír Jágr a Jaroslav Pouzar a společně s nimi i Slovák Igor Liba. Momentálně je tak mezi hokejovou smetánkou 26 českých hokejistů.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 26. 05. 2024
  • , zdroj fotky: HC Verva Litvínov

Do Síně slávy IIHF vstoupil Jaromír Jágr a společně s ním i Jaroslav Pouzar a Igor Liba, kteří zase sbírali úspěchy v době československé reprezentace. Do této síně slávy bylo uvedeno celkem 26 českých hokejistů.

Jaromír Jágr se ale postaral o zajímavý primát. Stal se totiž prvním hokejistou, jenž byl uveden do Síně slávy IIHF jakožto hokejista, jenž stále neukončil aktivní hokejovou kariéru. Jedná se tak o úctyhodný počin, už jen to, že je Jágr ve svých 52 letech stále aktivním hokejistou.

"Je to obrovská pocta být zařazený mezi skupinu hokejových legend. Dostat se ve více než stoleté historii hokeje mezi úzkou skupinu lidí, kteří ocenění dostali," uvedl Jágr pro Českou televizi krátce po svém uvedení.

Podle aktuálních informací by si měl ještě minimálně o rok prodloužit svou aktivní kariéru. Majitel hokejového Kladna totiž občas naskakuje do extraligových utkání, velkou roli sehrál i v extraligové baráži, ve které si Kladno udrželo svou příslušnost v nejvyšší hokejové soutěži.

S velkým nadšením své ocenění přebíral i Pouzar. "Jsem velmi rád, protože hokejová dřina byla velká a tohle je takové uznání. Moc si vážím toho, že jsem zařazený mezi nejlepší světové hráče. Není to jednoduché, je to velká pocta. Těžko se to vyjadřuje slovy," sdělil Pouzar své pocity.

Kromě Jágra, Pouzara a Liby byli do Síně slávy IIHF uvedeni i Kenny Jönsson, Petteri Nummelin, Ryan Smyth, Natalie Darwitzová a Mel Davidsonová.

další zajímavé články