sobota, 27. 07. 2024
Hadamczik by rád brzy vrátil MS opět do Česka. Tento návrh již předložil IIHF

Hadamczik by rád brzy vrátil MS opět do Česka. Tento návrh již předložil IIHF

Již nyní je jisté, že domácí MS v hokeji skončí velkým úspěchem. Divácky se jednalo o velmi sledované mistrovství a atmosféru v halách si pochvalovaly vesměs všechny týmy. Není tak divu, že se spekuluje o tom, kdy se MS do Česka opět vrátí.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 26. 05. 2024
  • , zdroj fotky: HC Oceláři Třinec

Domácí MS v hokeji překonalo již před posledním hracím dnem rekord v návštěvnosti. Hranice 741 690 diváků je již pokořena, do soboty bylo na zápasy v halách přítomno 754 226 diváků. A to zbývají ještě odehrát dva zápasy!

Veškerou organiazci si pocvhaluje i prezident Českého svazu ledního hokeje Alois Hadamczik. "Užívám si to a musím pozdravit své kolegy, je to obrovský kus práce. Když vidíte tu atmosféru, když vidíte, že to má smysl, tak je to skvělé. Musím poděkovat všem, co na tom pracovali a dělali," neskrýval potěšení ve vysílání ČT Sport.

Česká republika má s organizací takto velké akce své zkušenosti. U nás se světové šampionáty v hokeji konaly v letech 2004, 2015 a letos v roce 2024. Je ale možné, že se MS do Česka vrátí již dříve než po jedenácti nebo devíti letech.

"Měli jsme velké sezení s členy IIHF, kde jsem dal prezidentovi Lucu Tardifovi myšlenku, že kdyby v kratším termínu nevěděli kam, tak my jsme obrovská hokejová země," uvedl Hadamczik s tím, že pro hokej je pořádání MS obrovským přínosem.

Vzhledem k tomu, jak si atmosféru v halách týmy pochvalují, je pravděpodobné, že se o této variantě bude uvažovat. MS je skvěle zvládnuto i po organizační stránce, jedinou kaňkou byly vysoké teploty, které se odrážely i na kvalitě ledu.

další zajímavé články