sobota, 27. 07. 2024
Válení v kopřivách i pobyt ve tmě. Procházka při čekání na boj o titul zahájil nevšední přípravu

Válení v kopřivách i pobyt ve tmě. Procházka při čekání na boj o titul zahájil nevšední přípravu

Česká MMA jednička stále čeká na signál ze strany UFC, až se bude moct přesunout ke své další titulové bitvě. Než se tak stane, může zdokonalovat svou mysl, svého ducha i své tělo.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 27. 05. 2024
  • , zdroj fotky: UFC

Jiří Procházka je skutečně nevšedním typem člověka i bojovníka. Řídí se kodexem samuraje a ve volném čase se snaží splynout s přírodou. Výlety do hor, plavání v řekách, pobyty v lese i tréninky na louce. Fanoušci nestačí žasnout, jak někteří lidé stále dokáží zapomenout na výdobytky dnešní doby a připravovat se „postaru“. Proto Jiřího také všichni tolik milují.

Nedílnou součástí Jirkovy přípravy je i pobyt ve tmě. Vždy jednou za čas se zavře v místnosti, do které nepronikne ani paprsek světla, a zůstane v ní alespoň tři dny. Jen v těchto podmínkách může člověk poznat sám sebe a pochopit spoustu věcí. Klid, který si tímto Jirka vybuduje, může pak použít v bojích, ve kterých si zachovává ledově chladnou hlavu i ve vizuálně nepřívětivých situacích.

Momentálně se Procházka, jak napsal na svých sociálních sítích, opět zavřel do tmy. „Tři dny žádné světlo ani jídlo, pouze ryzí soustředění,“ okomentoval příspěvek ze svého Instagramu. Tím navázal jen na několik dní starý rituál, do kterého by se rovněž spousta lidí dobrovolně nepřihlásila. A tím je válení se v kopřivách. „Pokud chcete mít pořádnou imunitu, pak musíte vystoupit ze své komfortní zóny,“ napsal Jirka k videu, na němž se šlehal kopřivami. „Tělo mě pak pálí půl dne, ale ta imunita tam potom je,“ vysvětloval.

Nepochybně pro Jirku pak bude snazší se aklimatizovat na podmínky nového prostředí, když jako MMA bojovník cestuje po celém světě. A spousta profi fighterů vám potvrdí, že je nejtěžší se aklimatizovat na velkou zimu a velké teplo, jako je například v Saúdské Arábii nebo v Nevadě.

Momentálně Procházka čeká na signál, kdy mu bude přidělena další bitva. Ta by měla být o opasek polotěžké váhy, kde nyní šéfuje Brazilec Alex Pereira. Tomu Jiří podlehl loni v listopadu na TKO ve druhém kole, tento neúspěch by velice rád napravil.

další zajímavé články