sobota, 27. 07. 2024
City si jdou pro další anglický double, Ten Hag by se rád loučil vítězně

City si jdou pro další anglický double, Ten Hag by se rád loučil vítězně

Erik ten Hag může navázat na svého krajana Louise van Gaala, jenž byl z pozice manažera Manchesteru United odvolán prakticky bezprostředně po zisku FA Cupu. Do finálového klání jde ale jako hlavní favorit městský rival. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 25. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Manchester City

Před osmi lety získal Louis van Gaal s Manchesterem United FA Cup, přesto o pár dní poté na lavičce Rudých ďáblů skončil. Podobný osud může potkat Erika ten Haga, který má podle anglických médií již vše spočítáno.

Na jeho vyhazovu by neměl nic měnit ani případný triumf právě v nejstarší fotbalové soutěži světa. Do finálového klání navíc jako jasný favorit vstupuje Manchester City, který si jde za druhým anglickým doublem v řadě.

Loni ke dvěma trofejím přidal i tu nejcennější v Lize mistrů, letos ale ušatý pohár získá jeden z dvojice Real Madrid - Borussia Dortmund. Po triumfu v Premier League se ale City plně soustředí na FA Cup a všeobecně se očekává právě vítězství svěřenců Pepa Guardioly.

Ti letos zvládli oba vzájemné zápasy, přičemž inkasovali jediný gól a sami šestkrát udeřili. Spoléhat se bude favorit především na ofenzivní duo Erling Haaland - Phil Foden. 

Oba zaznamenali v letošních vzájemných duelech po třech gólech a značně byl vidět i záložník Rodri, který si připsal dvě finální přihrávky. Oba soupeři si také zopakují loňské finále, ve kterém dvěma góly rozhodl Ilkay Gündogan, který letos obléká dres Barcelony. 

Za United tehdy penaltu proměnil Bruno Fernandes, na kterého se Erik ten Hag bude spoléhat i dnes. 

další zajímavé články