sobota, 27. 07. 2024
Lidé by si měli přiznat, že se z Premier League stala liga jednoho týmu, říká Mourinho. A není sám

Lidé by si měli přiznat, že se z Premier League stala liga jednoho týmu, říká Mourinho. A není sám

Když se vám zraní několik hráčů z prvního týmu, a přesto máte kam sáhnout a nepřijdete přitom o kvalitu v poli, pak musíte mít skutečně mimořádně kvalitní kádr. V takových podmínkách by chtěl pracovat každý. 


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 25. 05. 2024
  • , zdroj fotky: AS Řím

Tohle je hluboká myšlenka, kterou ve studiu talkSPORT otevřel dřívější slavný trenér José Mourinho společně se známým United fanouškem s miliony sledujícími na sociálních sítích Markem Goldbridgem. Oba poukazují na to, že síla Manchesteru City je tak veliká, že by v boji o titul mohly působit rovnou dva jeho týmy a zbytek ligy by stejně zůstal za nimi. 

“Zaměřme se na to, jaké týmy mají relativně šanci příští sezonu útočit na titul Premier League,” povídal Mourinho. “V první řadě to je Manchester City. Ve druhé řadě to je záložní tým Manchesteru City a ve třetí řadě je to možná Arsenal, pokud se mu vyhnou zranění a předvede podobnou míru nasazení jako letos. I tak to ale nebude stačit,” myslí si. 

“Manchester City to dotáhl už tak daleko, že se nemusí bát žádné konkurence,” připojil se Goldbridge. “Všechny týmy bojují se zraněními, ale když se někdo zraní City, vytáhnou si z rezervy stejně nebo podobně kvalitní náhradu. Jejich brankář, ten Stefan Ortega, dokáže bez mrknutí oka nahradit Edersona. Kdo jiný si tohle může dovolit říct?” ptal se. 

“Míč je kulatý a stát se může všechno, jen říkám, že kdokoliv se má měřit s Manchesterem City, bude to mít ohromně těžké. Finanční možnosti jim dovolují koupit si koho chtějí a na lavičce mají Pepu Guardiolu,” vzdával Mourinho hold španělskému trenérovi, který na severu Anglie právě vyhrál šestý titul z posledních sedmi let. 

“Všichni opěvovali Premier League, protože to je nejvyrovnanější liga, kde nevíte, kdo vyhraje. Dnes už to víte, není rozdílná od Německa, Francie a dříve i Itálie,” vracel se ke slovu Goldbridge. “Problém je v tom, že si City mohou budovat kádr, i když je proti nim vedeno 115 obvinění za porušení finanční fair play. U Nottinghamu, Evertonu a dalších se každé provinění řeší hned, City mají sílu nejen na hřišti, ale i mimo něj,” vzpouzel se.

další zajímavé články