sobota, 27. 07. 2024
Odporné! Radko Gudas je v USA terčem kritiky. Ve čtvrtfinále „škrtil“ mladou naději Ottawy

Odporné! Radko Gudas je v USA terčem kritiky. Ve čtvrtfinále „škrtil“ mladou naději Ottawy

Byl to zápas se vším všudy. Emoce, nasazení, střelba, ale také kontroverze. K jedené takové došlo před brankou Lukáše Dostála, kolem něhož nepříjemně kroužil Brady Tkachuk.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 25. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Český Hokej

Tkachuk je přesně tím typem hráče, kterého byste milovali, pokud by hrál za váš tým, a kterého byste nenáviděli, pokud by hrál proti vám. Jaký byl pohled Čechů na domácím MS, to je asi zřejmé.

Aby tento nepříjemný čtyřiadvacetiletý forward, jenž v NHL hájí barvy Ottawy Senators, nemohl obtěžovat českého brankáře Lukáše Dostála, pohlídal si jej náš defenzivní klenot Radko Gudas. Stačilo pár potyček, osobních soubojů a přešlo se na ostrou výměnu názorů.

„Neměl jsem v plánu, že se s ním budu od začátku pošťuchovat, ale když na mě přijede, tak je to jasný. To si ho vždycky užiju. Už mi vyhrožoval, že se v zimě popereme. Klasika…,“ řekl Radko pro ČT Sport krátce po klíčovém utkání, které Češi zvládli těsným, leč o to sladším vítězným poměrem 1:0.

To, co ovšem naši fanoušci ocenili, to v Americe zkritizovali. Portál TSN Sport udělal z Gudase hlavního raubíře, který si měl za své zákroky, jež se neztotožňovaly s čistým dohráním soubojů, párkrát sednout na dvě minuty.

„Být to zápas v NHL, tak to máme za menší trest. A ne jednou. To, jak například chytil Tkachuka pod krkem, bylo opravdu odporné!“ čertili se moderátoři na TSN. Nikdo z nich ale výsledek již neovlivnil, a tak alespoň rozvířili vody emocí mezi fanoušky.

„Tohle byl hlavně Dostálův zápas, to on se podepsal pod výhru Čechů, ale co udělal Gudas, to nemá se sportem nic společného,“ shodli se na sociálních sítích fanoušci končící USA. Hrdě přitom ignorovali veškeré Tkachukovy předchozí provokace.

další zajímavé články