středa, 23. 10. 2024
Harry Kane odhalil, kdo je podle něho nejlepší hráč světa. Uznání náleží vysloužilé ikoně Realu

Harry Kane odhalil, kdo je podle něho nejlepší hráč světa. Uznání náleží vysloužilé ikoně Realu

Harry Kane je ofenzivním fenoménem, kterého by si přál mít v týmu asi každý. Bohužel pro něj, ještě neměl tu možnost nad hlavu zvednout pohár pro vítěze domácí ligy.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 25. 05. 2024
  • , zdroj fotky: FC Bayern Mnichov

Dlouhá léta v Tottenhamu byl sen o zisku titulu spíše utopií. Pak v Bayernu vysvitla naděje, ale to se ještě netušilo, že zrovna Leverkusen bude mít sezonu snů, kterou pokoří hned několik rekordů. A nyní Harry musí hledat novou inspiraci a síly, aby se to v příštím ročníku změnilo. 

„Je to neskutečný pech a určitě nás to všechny mrzí, ale zároveň je to pro nás signálem, abychom nepřestávali makat a neustále se zlepšovali. Máme opravdu schopné mužstvo plné potenciálu, které je schopné docílit několika úspěchů. A i když teď nepřišly, tak věřím, že se to příští sezonu zlomí,“ svěřil se Harry serveru JD Football.

Koho konkrétně by v tomto ročníku pochválil a s kým se mu hrálo nejlépe? „Nejsem vysazený na individua. Vše je týmová práce. Občas nás trápila zranění a kdokoliv v daný moment mohl, ten se snažil podat co možná nejlepší výkon, jaký jen mohl. Osobně se mi hrálo dobře se všemi,“ zůstával při své odpovědi pokorný.

Následně byl však tázán, v kom vidí největší talent. „Opravdu hodně od přírody obdařený mi přijde Musiala, který má potenciál dosáhnout skutečně velkých věcí. V lecčem mi připomíná Garetha Balea, kterého já osobně považuji za nejlepšího hráče, s jakým jsem kdy hrál a spolupracoval. Nevýhodou bylo, že ho zastavila zranění. Pokud se Musialovi vyhnou, může být fakt extratřída,“ pravil.

A teď je jen na Bayernu, jak s vývojem událostí napříč Bundesligou popere. Dlouhá léta jednoznačné dominance jsou pryč i díky tomu, že tu je nový nečekaný soupeř, který vykazuje nadmíru vysoké kvality. Leverkusen navíc pro příští sezonu udrží trenéra Xabiho Alonsa, a tudíž bude chtít útok na titul zopakovat.

další zajímavé články