sobota, 27. 07. 2024
Házenkáři Magdeburgu zdolali Balingen a míří za titulem

Házenkáři Magdeburgu zdolali Balingen a míří za titulem

Dohrávku 30. kola měla na programu házenkářská Bundesliga. Aktuální lídr tabulky z Magdeburgu doma hostil poslední celek soutěže HBW Balingen-Weilstetten a roli favorita jednoznačně potvrdil.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 24. 05. 2024
  • , zdroj fotky: TONDA TRAN/CNC/Profimedia

Díky triumfu nad nejhorším týmem letošního ročníku, který ve třiadvaceti kolech získal pouhých jedenáct bodů, se tak Magdeburg osamostnatnil na čele tabulky před berlínskými Liškami a má navíc utkání k dobru.

Magdeburg - Balingen-Weilstetten 43:29 (22:13)

Souboj Davida s Goliášem byl rozhodnutý prakticky již po první půli. Domácí Magdeburg jednoznačně dominoval a nasázel soupeři úctyhodných dvaadvacet branek. Hosté nezachytili tempo utkání a mohli jen doufat, že domácí po změně stran trochu zvolní.

To se však nestalo a domácí i ve druhé části nasázeli více než dvacet gólů. Hosté si alespoň trochu spravili chuť směrem dopředu, když zvládli zamířit do černého šestnáctkrát. Ani to ovšem nezabránilo tomu, že si domů odvezli z palubovky aktuálně nejlepšího týmu Bundesligy vysoký debakl.

Magdeburg střelecky táhl Magnusson s deseti zářezy na kontě a Musche, jenž se prosadil devětkrát. Hostům nepomohlo ani sedm zásahů Grunera a v elitní soutěži tak v příštím ročníku nebudou figurovat.

Magdeburg má na dosah treble

Domácí házenkáři se navíc výrazně přiblížili zisku doublu, v letošní sezoně už totiž vyhráli německý pohár. V něm ve finále zdolali Melsungen vysoko 30:19. Německý elitní tým navíc čeká i Final four v Lize Mistrů, kde budou čelit 8. června v semifinále dánskému Aalborgu. V ligové tabulce mají nyní utkání k dobru a dva body náskok na druhý Berlín, který už bude hrát pouze dva ligové zápasy.

další zajímavé články