sobota, 27. 07. 2024
České fotbalisty West Hamu povede nový trenér. Moyese nahradí španělský kormidelník

České fotbalisty West Hamu povede nový trenér. Moyese nahradí španělský kormidelník

Čeští fotbalisté West Hamu Tomáš Souček s Vladimírem Coufalem budou mít od příští sezony nového trenéra. Londýnský klub povede někdejší trenér slavného Realu Madrid Julen Lopetegui. 


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 24. 05. 2024
  • , zdroj fotky: Tadeáš Bednarz / Wikimedia Commons; CC-BY-SA-4.0

Moyes se Kladivářů ujal v roce 2019. Jeho největším úspěchem byl bezesporu loňský titul v Evropské konfrenční lize, kde ve finále West Ham zdolal 1:0 italskou Fiorentinu. Letošní ročník však skotskému manažerovi nevyšel a se svým týmem obsadil konečnou devátou pozici, což znamená neúčast v evropských pohárech po třech letech.

Lopetegui má za sebou prestižní angažmá

Klub, v němž má částečný podíl i český podnikatel Daniel Křetínský, se po špatných výsledcích tedy poohlédl po novém kouči. Tím má být sedmapadesátiletý Španěl Julen Lopetegui, jenž v minulosti vedl světové giganty jako Real Madrid, FC Porto či Sevillu. S posledním jmenovaným týmem vyhrál v roce 2020 Evropskou ligu. Tento triumf je jeho největším dosavadním úspěchem. Působil také u národního týmu Španělska.

Lopetegui naposledy trénoval další tým z anglické Premier League Wolverhampton. Nyní podepsal v Londýně smlouvu na dva roky s opcí. "Mou ambicí jako trenéra je neustále zlepšovat sebe i hráče a dosahovat dalších a větších cílů. O tom fotbal je, o soutěživosti," řekl po představení jeho osoby v nové roli.

další zajímavé články